GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
klexus
Lex Master
Model Lexusa: GS 300

Re: GS mkII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by klexus »

Ale to wszystko zmęczone :(
MKachnic
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 300

Post by MKachnic »

Niestety też dostrzegam w każdym z oglądanych aut bolączki. Pewnie jeszcze nie raz będę prosił Was o opinię, bo wolałbym znaleźć GS-a w przyzwoitym stanie. W kilku autach widziałem właśnie brak spryskiwaczy (miejsce na nie było), tak trudno je dostać? są kosmicznie drogie? czy może to zwykłe zaniedbywanie auta?
toms
Lex user
Model Lexusa: gs430

Post by toms »

Co do tego ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/lexus-gs-300-lpg-C ... 8d7f7e99c4

To auto było już wcześniej wystawiane tutaj:
http://olx.pl/oferta/lexus-gs-2001-CID5-ID8jLXW.html

A jeszcze wcześniej (w listopadzie) było wystawione coś za około 17K z uwaloną sondą i wyciekiem spod pokrywy zaworów. Ale tego ogłoszenia już nie ma w archiwach. Cena ciągle rośnie, ciekawe czy oryginalny właściciel zmienił lokalizację czy nowy właściciel chce się szybko pozbyć "nabytku"...
pecet3d
Nowy lex user
Model Lexusa: brak

Post by pecet3d »

MKachnic wrote:Wie ktoś cokolwiek na tema tego auta? http://olx.pl/oferta/lexus-gs-430-CID5- ... 68fe696007
Zdjęcia bardzo kiepskie, więc każde informacje będą dla mnie cenne. Z góry dzięki za odpowiedź.
Cześć,
Oglądałeś może to auto? Też jestem nim zainteresowany.
MKachnic
Nowy lex user

Post by MKachnic »

Nie oglądałem, bo mam około 400 km w jedną stronę, a w tygodniu cały czas pracowałem. Tak jak ktoś tutaj napisał, auto nie ma spryskiwaczy więc podejrzewam, że mogło być walnięte przodem. Widzę, że dokładnie to samo auto jest wystawione równolegle przez komis. Trochę mi to śmierdzi, bo te auta w dobrym stanie się raczej długo nie sprzedają. Do gościa jak dzwoniłem to mówił, że gdzieś tam rdza wychodzi, że rozrząd trzeba będzie zmienić i że jeździ toyotą avensis na co dzień a Lexusem przez ponad dwa lata zrobił ledwo 5 tys km.
rey
Lex user
Model Lexusa: LS430

Post by rey »

MKachnic wrote:... jeździ toyotą avensis na co dzień a Lexusem przez ponad dwa lata zrobił ledwo 5 tys km.
Dobre :biggrin2:
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Jest to dziwny Pan ale akurat mówi prawdę że prawie nim nie jeździł... i to jest chyba największy problem tego auta bo ciągle stało. Na 100% coś było malowane z przodu ale nie było kaszanki w stylu wstawianych ćwiartek itp. Ogólnie auto do dopracowania ale bardziej serwisowego. Oczywiście są to też koszty no ale jak ktoś chciałby wyszukać samodzielnie sztuki w de to musiałby kupić coś do 3,5k eur. żeby w PL wyszło około 20k a i tak serwis trzeba zrobić więc proponuje przejechać się i poszukać perełki za 3,5k :biggrin2:
MKachnic
Nowy lex user

Post by MKachnic »

Poza tym nie wierzę w przebiegi rzędu 170 tys km przez tyle lat. Ja do pracy mam 10 m(nie km!) po wyjściu z klatki, w tygodniu robię też raczej symboliczne przebiegi. Na weekend gdzieś pojadę, odwiedzić rodziców, gdzieś na dłuższy weekend wyskoczyłem i przez rok swoim IS-em zrobiłem prawie 20 tys km. Dojeżdżać do pracy można ekonomicznym autem, ale na wakacje nie jedzie się avensisem jak ma się gs 430 do dyspozycji.
MKachnic
Nowy lex user

Post by MKachnic »

ledziu wrote: proponuje przejechać się i poszukać perełki za 3,5k :biggrin2:
Nie twierdzę, że auto jest złe. Nie mam najzwyczajniej w świecie parcia na zmianę auta. Nie znam gościa i z mojego punktu widzenia sprawa jest troszeczkę dziwna, na tyle dziwna, że nie będę zarywać całego dnia na przejażdżkę prawie 800 km. Ale mimo wszystko dziękuję za merytoryczny komentarz w sprawie GS-a :)
Pozdrawiam
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

MKachnic wrote:Poza tym nie wierzę w przebiegi rzędu 170 tys km przez tyle lat. Ja do pracy mam 10 m(nie km!) po wyjściu z klatki, w tygodniu robię też raczej symboliczne przebiegi.
Tak się składa że lex to nie jest passek tdi i nie którzy używają go sporadycznie... więc przebieg 170tyś.km. nie jest obowiązkowy ale możliwy. Mojego GS MK1 kupiłem jak miał 100tyś.km. miałem camry 96r z przebiegiem 80tyś.km. i kilka celin w tym GT z 98r przebieg 40tyś.km. i zwykłą z 2002r z przebiegiem 9 tyś.km.
MKachnic wrote:Dojeżdżać do pracy można ekonomicznym autem, ale na wakacje nie jedzie się avensisem jak ma się gs 430 do dyspozycji.
Moja dobra rada nie twierdź wszystkiego na 100% bo Ty tak robisz...
Ten Pan miedzy innymi zajmuje się audytami salonów samochodowych więc jak chce jechać na wakacje to załatwia sobie nowe auto i jedzie praktycznie za darmochę :biggrin2: ... zresztą miał jeszcze równocześnie a8 4,2tdi więc wiesz... z tą jazdą Lexem no i posiadał renie espace z tych nowych...no i też w tym samym czasie... No i ciekawostka nie handluje autami :biggrin2:

Ogólnie:
za stan techniczny nie dam się pociąć ale jedno wiem na 100% od momentu zarejestrowania w PL nie zrobił więcej niż 5tyś.km.
Post Reply

Return to “Lexus GS”