Witam,
czy jest możliwość sprawdzenia klimatyzacji w lexusie is220d 2007 r przez złącze diagnostyczne?
Mam kabel mini VCI - ostanio klima zaczęła słabo chłodzić - sprawdziłem rurkę pod maską i była tylko zimna nie lodowata. Jak sprawdzić i jakim programem najlepiej? Czy błąd w w szczelności układu?
VAG is220d lub is250 - test klimatyzacji
- pdrobny
- Lex user
- Model Lexusa: IS220d
- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
Re: VAG is220d lub is250 - test klimatyzacji
Najlepiej jechać i sprawdzić ile jest odczynnika
Jak układ jest nieszczelny to jak spadnie cisnienie w układzie sprężarka jest wyłączana, po to by sie nie zatarła, smarowana jest olejem wtłaczanym z odczynnikiem.
Jak układ jest nieszczelny to jak spadnie cisnienie w układzie sprężarka jest wyłączana, po to by sie nie zatarła, smarowana jest olejem wtłaczanym z odczynnikiem.
- pdrobny
- Lex user
A ile fabrycznie musi być czynnika?
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS460
Znajdziesz informację w komorze silnika na tabliczce/naklejce. Może być gdzieś na nadkolu, na masce-rozejrzyj się.
- pdrobny
- Lex user
Czynnik uzupełniony, brakowało 30 gram na 430-460 wg zalecen producenta - więc niewiele.
Sprawdziłem przez kabel miniVCI i program i rzeczywiście pokazuje spadek temp na parowniku. Jednak zauważyłem, że klima słabo chłodzi na wolnych obrotach dopiero przygazówka od 2 tyś do 3 tys obrotów daje wyczuwalny fajny chłodny powiew. Czy też tak macie w IS? Wiem, że auto miało wymieniany kompresor klimy i może ktoś założył od innego modelu stąd taka mała wydajność?
Sprawdziłem przez kabel miniVCI i program i rzeczywiście pokazuje spadek temp na parowniku. Jednak zauważyłem, że klima słabo chłodzi na wolnych obrotach dopiero przygazówka od 2 tyś do 3 tys obrotów daje wyczuwalny fajny chłodny powiew. Czy też tak macie w IS? Wiem, że auto miało wymieniany kompresor klimy i może ktoś założył od innego modelu stąd taka mała wydajność?