Witam. Odlaczyć kontrolę trakcji można podobno na dwa sposoby. Można odłączyć kostkę ale wtedy tracimy również abs. Nasuwa mi się tu pytanie o którą kostkę chodzi?? Gdzie ona się znajduje??
Istnieje również drugi sposób o którym czytałem na stronach zagranicznych. Tym sposobem działająąc nie tracimy absu ale potrzebujemy do tego kompa. Jade do mojego mechanika wprzyszłym tygodniu i zobaczymy co z tego wyjdzie. Jesli uda się to dam tutaj sprawozdanie.
Natomiast teraz proszę o odpowiedz co z tą kostką oraz może ktoś już poradził sobie z tą trakcją w inny sposób.
Pozdro
IS 300 jak całkowicie odłączyć kontrolę trakcji
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS300
- rychu94
- Lex user
- Model Lexusa: GS450H
Re: IS 300 jak całkowicie odłączyć kontrolę trakcji
viewtopic.php?f=85&t=7866&start=30 ja dzisiaj tak zrobiłem i działa wyśmienicie podłączone na przekaźniku (namotaj przełącznik od manuala TC/SNOW)wymieniacz przełącznik na podwójny i nie robisz rzeźby w środku,jeszcze muszę ogarnąć reset kompa do włączenia tc/vsc
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS300
Re: IS 300 jak całkowicie odłączyć kontrolę trakcji
Dokładnie zrobiłem tak samo.
Przeciąłem jeden przewód i zamontowałem na nim przełącznik, który ukryłem w schowku na monety (obróconym o 180 stopni) żeby nie rzucał się w oczy.
Który przewód przeciąć zaznaczone jest na schemacie:
download/file.php?id=1776
ABS działą normalnie.
Pozdro
Przeciąłem jeden przewód i zamontowałem na nim przełącznik, który ukryłem w schowku na monety (obróconym o 180 stopni) żeby nie rzucał się w oczy.
Który przewód przeciąć zaznaczone jest na schemacie:
download/file.php?id=1776
ABS działą normalnie.
Pozdro