Coś tam się pewnie ogarnie na dniach i wstawię jak szwagierka nie będzie miała nic przeciw. Póki pojechał do mechaniora na wymianę klocków.Thorgal1 wrote:zapodaj swoje foty
gratki
GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS400 UCF20
Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Dość duży czyli katalogowo 1850 / szt. ... Mam ponad 200k km i prawy oczywiście się lekko spocił ... wymieniać to oba ... dlatego orientowałem się w cenie.Rici wrote:Gs430 ma elektroniczne ustawianie amortyzatorów (Adaptive Variable Suspension (AVS) ) montowane seryjnie, koszt amortyzatorów jest dosyć duży. Warto to wiedzieć przed zakupem 430 jak i 450H
Auto super ... jak ktoś ma trochę grosza i wymieni co trzeba to pojeździ ...
Pozdrawiam
Link
-
- Lex user
- Model Lexusa: gs 460
Da się je kupić używane. Ja kupiłem za 500 zł w świetnym stanie choć szukania trochę jest. State do regeneracji w Gdańsku za 1000 zł i problem na lata znika. A i gratulacje że zakup.
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Żarówki też regenerujesz ... i paliwo może też ??
Jeśli się da, to czemu nie ... ale regenerowane rzeczy jak np gumy na zawiasie, pewnie w porządku. Ale amortyzator ...
Do wszystkich co mają problem z czujnikami ciśnienia, to ostatnio np. wymieniłem baterię w swoich czujnikach i działa wszystko bez zarzutu ... jest trochę dłubania i lutowania, ale do zrobienia
Jest w necie ruski poradnik do tego ... nic bardzo skomplikowanego ...
Link
Jeśli się da, to czemu nie ... ale regenerowane rzeczy jak np gumy na zawiasie, pewnie w porządku. Ale amortyzator ...
Do wszystkich co mają problem z czujnikami ciśnienia, to ostatnio np. wymieniłem baterię w swoich czujnikach i działa wszystko bez zarzutu ... jest trochę dłubania i lutowania, ale do zrobienia

Jest w necie ruski poradnik do tego ... nic bardzo skomplikowanego ...
Link
-
- Lex user
Kolego, ja wiem że ty wszystko wiesz... Krótko. Oryginalny nowy amortyzator ze sklepu ma około 85 % sprawności. Dobrze zregenerowany, trzeba mies specjalistyczny sprzęt i wiedzę około 90-95 %. I nie zamierzam o tym dyskutować. To samo dotyczy motocykli itd. Proponuję zregenerować twój czujnik bufonowy... Podobno się da. Bez napinki.
- Sebek
- Lex user
- Model Lexusa: 3GS
Oglądałem. Auto całe malowane (wraz z dachem). Rozbieżność od 200mikronów po 900. Niedotarta szpachla. Zgotowany i zmatowiony lakier. Dziwne refleksy.
Prawy przedni błotnik wymieniony na nowy. Lampa przednia i ramki szyb już nie (na obydwu widać ślady szlifu). pełno rudej na połączeniu przedniego błotnika i słupka.
W ogłoszeniu zapis o ostatniej wizycie na 176 000km - podpowiem wam iż było to : WYMIANA OPON w kwietniu, wcześniej bodajże przez ponad 2 lata auto nie widziało ASO. Stan skór - wyklucza 176 000 - prędzej ma 276 000km. Kierownica obszyta na nowo- skóra kolorem nie dobrana.
Listwy w drzwiach od wersji hybrydowej.... po co ?? :/
Może znajdzie jakiegoś łosia, ale pozytywnej weryfikacji by w ASO nie przeszedł.
Książkowy przykład tzw. "ulepa".
- rey
- Lex user
- Model Lexusa: LS430
W jaki sposób mierzone to 85%, chyba nie na stacji diagnostycznej?kapelan78 wrote:Kolego, ja wiem że ty wszystko wiesz... Krótko. Oryginalny nowy amortyzator ze sklepu ma około 85 % sprawności. Dobrze zregenerowany, trzeba mies specjalistyczny sprzęt i wiedzę około 90-95 %.
Przednie amortyzatory mam po przebiegu ok 25 tys.km. ze sprawnością 62% mierzoną na stacji, w sposób jak to robią podczas przeglądów. Wartości współczynników dla różnych typów aut się różnią w zależności od typu pojazdu. W limuzynach procentowa sprawność powinna być niższa niż w samochodach sportowych o twardym sztywnym zawieszeniu.
-
- Lex user
Oczywiście że Wartości winny być różne. Chciałem tylko przekazać że nie jak są możliwości to nie trzeba id razu aso. Znajomi tuningują profesjonalnie amortyzatory motocyklowe i można to wszystko dokładnie mierzyć. Zmieniać gazy,oleje sprężyny itd. To samo można zrobić W aucie jak i każdym innym pojeździe. Się rozwodzę jak ktoś bez wiedzy w tym zakresie pyta mnie czy regeneruje żarówki i paliwo. Generalnie chodzi o to że jak ktoś wrzuca że coś można zrobić to szukam w internecie, dzwonię, pytam, a nie napinam się i obrażam jak 16 to latek. Bez napinki i szukać gs-ów
- Rici
- Administrator
dzięki za infoSebek wrote:
Oglądałem. Auto całe malowane (wraz z dachem). Rozbieżność od 200mikronów po 900. Niedotarta szpachla. Zgotowany i zmatowiony lakier. Dziwne refleksy.
Prawy przedni błotnik wymieniony na nowy. Lampa przednia i ramki szyb już nie (na obydwu widać ślady szlifu). pełno rudej na połączeniu przedniego błotnika i słupka.
W ogłoszeniu zapis o ostatniej wizycie na 176 000km - podpowiem wam iż było to : WYMIANA OPON w kwietniu, wcześniej bodajże przez ponad 2 lata auto nie widziało ASO. Stan skór - wyklucza 176 000 - prędzej ma 276 000km. Kierownica obszyta na nowo- skóra kolorem nie dobrana.
Listwy w drzwiach od wersji hybrydowej.... po co ?? :/
Może znajdzie jakiegoś łosia, ale pozytywnej weryfikacji by w ASO nie przeszedł.
Książkowy przykład tzw. "ulepa".

- Sebek
- Lex user
tą samą śpiewkę mi wkręcał...jak do niego zadzownilem po ogledzinach to mowi "no tak byl caly malowany- jakby pan zapytal to bym powiedzial". Wg niego nie pytalemRici wrote:
dzięki za infoprzez telefon gość twierdził że miał 2 naprawy blacharsko lakiernicze