Przeglądałem 2 wątki na forum odnośnie tego jednak nie upewniły mnie one na 100% w danym przekonaniu i jakiejś możliwej przyczynie.
Otóż mam taki problem podczas odpuszczenia nogi z gazu i ponownym naciśnięciu nogą na gaz, mam takie delikatne szarpnięcie i potem auto idzie aż miło, jak popuszczam delikatnie gaz i za chwile go dodaję też jest również ok. Problem pojawia się wtedy kiedy zdejmę nogę całkowicie z gazu i znów nacisnę gaz i nie koniecznie tak zawsze jest. Ze zmianą biegów itd. nie mam żadnych problemów wszystko jest ok.
Jedna rzecz o której dość dużo osób pisało to stuknięcie podczas zapalania samochodu na zimnym silniku. U mnie też tak jest, zapalam auto na zimnym silniku - jest stuknięcie i potem jest wszystko ok, na ciepłym silniku natomiast zapala normalnie aksamitnie. I jedna taka rzecz też nie wiem czy wszyscy tak mają jak jadę np. 90 zaczynam wyhamowywać aby wjechać na podjazd do 5 km/h i chcę wrzucić na 1 bieg mam takie śmieszne wibracje.
I teraz zastanawiam się czy to może przyczyna świec? W ksiązce wymiana jest co 100 tyś. ja mam aktualnie 202 tyś przejechane, czytałem sugestie o kole dwumasowym ale auto ma pewny i potwierdzony przez salon ASO we włoszech przebieg i trochę to dziwne aby przy 200 tyś. padało koło dwu masowe przy tak niskim momencie Lexa

Dzięki z góry
--
Pozdrawiam
Kamil