Bawią mnie takie stwierdzeniaadamsky73 wrote:Zapomniałeś w jakim kraju żyjesz? Tutaj ludzie nie szukają auta tylko kuchenki gazowej...

Jeżeli tylko silnik dobrze toleruje gaz dlaczego go nie zagazować? Robię 20 tys. rocznie, z czego 12-15 tys. w rejonach podmiejskich i samym mieście. Na trasie spalanie tego silnika to jakiś żart, przy umiarkowanym tempie wciąga 11-12 litrów Pb, do 120 km/h z lekką nogą schodzi poniżej 9l na wskazaniu kompa, który ponoć trochę przekłamuje, ale to i tak rewelacyjny wynik jak na motor 4300. W mieście można utrzymać wynik 11 l Pb/100km, ale to już zdrowo po emerycku, normalnie komputer pokazuje 12-15 litrów Pb.
adamsky73, teraz weź kalkulator i policz czy warto nabijać komuś kabzę w podatkach za paliwa. Prosta kalkulacja mojego poprzedniego samochodu z przelotem 140 tys km: po odliczeniu od kosztów, które poniósł bym na Pb kwoty LPG i instalki - mazdę miałem gratis.
Co innego, jeżeli chodzi o nowsze silniki, gdzie instalacja LPG nie jest już tak opłacalna i bezproblemowa.