Uparcie twierdze ze to nie jest niekompatybilnosc a dzialanie w "trybie losowym". O ile w dzialaniu mirorlink mozna doszukac sie powtarzalnej zaleznosci miedzy uzytym urzadzeniem a powodzeniem parowania o tyle w przypadku kopiowania ksiazki telefonicznej, przypisywania nazw i zdjec do kontaktow czy wyswietlania sms-ow mimo usilnych staran takowej nie widze. Dzis posunalem sie w testach o level wyzej, nie ograniczylem sie do prob z roznymi telefonami (3 Samsungi, Sony, Motorola i jakiejs wariacji na temat "ajfona" z napisem Archos) ale poszerzylem obszar badawczy o drugi egzemplarz IS300h z identycznym systemem dzwiekowym ('15 IS300h Elite). Serio niezaleznie od telefonu czy egzemplarza auta z ktorym laczylismy sie via BT efekty byly rozne, ba roznily sie tez efekty parowania tego samego telefonu z tym samym Lexusem nastepujace bezposrednio po sobie....
Czekam na potwierdzenie przybycia kolejnego materialu do testow w postaci '16 RC200t F Sport z nawigacja i systemem audio Mark Levinson.
IS 250 - nie wyświetla kto dzwoni
- Jubeusz
- Lex user
- Model Lexusa: IS300h XE30
- pjetrooha
- Lex user
- Model Lexusa: IS250 f-sport
Re: IS 250 - nie wyświetla kto dzwoni
Każdorazowo przy połączeniu przychodzącym na wyświetlaczy pojawia się tylko numer dzwoniącego, bez danych. W IS250 II gen. jest starszy/prostszy moduł. Nie obserwuję tu żadnej "losowości", po prostu nie wyświetla danych, co jest uciążliwe kiedy telefon nie jest na desce. Jak pisałem był krótki okres, kiedy podawane były dane, ale od kilku miesięcy komp ich nie wyświetla wcale. W międzyczasie zmieniałem miejsce zapisu danych z sim na telefon a później na chmurę, do tego aktualizacje do Androida v.6. Zakładam, że skoro dane były (i nie tylko u mnie) to jest jakaś konfiguracja, która je wymusza... no chyba, że to kwestia Androida, wtedy lipa.
- Jubeusz
- Lex user
- Model Lexusa: IS300h XE30
To u mnie jak i we wspomnianym drugim 3IS raz wyswietla sam numer, innym razem numer + nazwe przypisana don w kontaktach, numer+nazwa+zjecie przypisane do kontaktu. Niestety bywa i tak, ze mimo polaczenia z zestawem handsfree via BT widze, ze ktos do mnie drzwoni ale nie moge odebrac z poziomu pojazdu - odbieram z poziomu telefonu i albo rozmawiam bezprzewodowo albo nie slysze nic.
- pjetrooha
- Lex user
- Model Lexusa: IS250 f-sport
Dziś przez BT podłączyłem SG S3 mini, android v.4 (wg Lexus kompatybilny z zestawem w aucie)... sytuacja bez zmian. Komp zaciąga książkę, wszystkie kontakty zgrane ale przy połączeniu przychodzącym ten sam efekt - wyświetla numer bez identyfikacji dzwoniącego, pomimo, że ma dane w książce... czyli to nie kwestia androida. Problem dalej bez rozwiązania 

- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
IS 250 - nie wyświetla kto dzwoni
Odświeżam. Jakiś czas temu z iPhone 4 zrzucałem książkę adresowa do ISa. Dzis postanowiłem ja skasować by sobie wrzucić ja ponownie. Mam iPhone 6 i tym razem po naciśnięciu "Transfer phonebook" iPhone sie rozłącza... Ktoś miał podobny problem?
- ArtIS
- Lex Maniak
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS450h
Mam okazje przez kilka dni jezdzic CT200h z 20015 i od razu po sparowaniu wszystko dziala jak nalezy. Nie wiem czy jakis update jest potrzebny czy nie wiem co jeszcze.
- ArtIS
- Lex Maniak
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS450h
W moim gs-ie tez tak robie (wysylam kontakty, synchronizuje ) a dziala jak chce. Zauwazylem jeszcze jedna przypadlosc. Jezeli uruchomie bluetooth przed wejsciem do samochodu i uruchomieniem silnika wszyskie detale jezeli chodzi o utwory muzyczne mi sie pokazuja. Jezeli wlacze bluetooth ( w telefonie ) podczas jazdy nie wyswietla mi katalogo ani nazw utworow.