[Is200]Gumy

Czyli koła, spojlery, grille, lotki, blendy, itp
dS
Lex Master
Model Lexusa: RX500h

Re: [Is200]Gumy

Post by dS »

carfun wrote:Latacie dobrymi autami a chcecie chińskie opony zakładać? - Panowie ogumienie to podstawa bezpieczeństwa.
Hankook to może i chińska marka ale jest dosyć mocno promowana na wszelkiej maści eventach motoryzacyjnych, więc skoro na nich śmigają to chyba aż taką lipą nie może być. Racze poczytać co to za oponka

http://www.racingtires.pl/index.php?gru ... tegoria=68

i obok jakich marek jest stawiana. Warto też zerknąć na opinie jakie zbiera od użytkowników

http://www.oponeo.pl/testy-opon/hankook

Teraz 95% towarów jest chińskiego pochodzenia więc tym akurta nie do końca bym się sugerował
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
carfun

Post by carfun »

Ogólnie to marketingowcy napisza wszystko by towar sprzedać.
Na sportowym evencie morduja opony w 1 dzień i z głowy - a my chcemy pojeździć kilka sezonów w dobrym komforcie a to jest spora różnica w użytkowaniu.
Taka oponke to jeszcze zrozumiałbym w aucie klasy yaris/corsa etc- małe i lekkie a nie w maszynie 150-200KM o wadze 1500-1700Kg.
To jest moja opinia i naturalnie nie każdy musi sie z nia zgadzać.
dgi
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by dgi »

To co? Continetale Conti Sport 5?
carfun

Post by carfun »

dgi wrote:To co? Continetale Conti Sport 5?
Wszystko zależy z jakiej półki i w jakim rozmiarze chcesz opony.
Tez niedawno dokonywałem wyboru - chciałem Yokohama advan sport, ale był problem z dostępnością a nie chciałem opony, której w razie kłopotu będę szukał przez miesiąc w sklepach internetowych ( nie mieli u nas nigdzie tego od ręki).
Zdecydowałem się na Uniroyal Rain Sport 2 i jak narazie nie mam powodów do narzekań.
Opona do normalnej jazdy bardzo komfortowa bo miękka – ładnie wytłumia dziury/nierówności a nie oszukujmy się u nas tego pełno.
Na mokrym zadziwiająco dobrze trzyma – no ale to deszczowa opona co w naszym klimacie jest uważam dobrym wyborem bo 2 miesiące świeci słońce a reszta to deszcze i zima.
Wszystko zależy w jaki sposób, kto użytkuje auto – ja nie jeżdżę bokiem itp. I dla mnie miękka oponka w lecie to piękna sprawa – i cena nie zabija.
stachulex
Lex Driver
Model Lexusa: gs 300 mk1

Post by stachulex »

continental sportcontact jest dobrym wyborem.bardzo dobra guma
Image
PRZEDNI NAPED JEST DLA DZIEWCZYNEK
dgi
Lex user
Model Lexusa: IS 200

Post by dgi »

Jak stachulex pisze, ze conti, to biorę!:)
carfun

Post by carfun »

dgi wrote:Jak stachulex pisze, ze conti, to biorę!:)
Powiedział że to dobry wybór co nie oznacza, że najlepszy bo takiego nie ma po prostu. :bor:
forest
Lex Master
Model Lexusa: stanced VIP

Post by forest »

ja mam conti 215/45 i są spoko .... ale oczywiście jak na mokrym TRC wyłączysz to i tak bokiem pójdzie, na to nie ma bata :D
SC430 '2002
Post Reply

Return to “Tuning wizualny”