[Is200]Gumy
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
[Is200]Gumy
Na jakich oponach letnich latacie? Muszę wrzucić 2 nowe na przód i szukam czegoś fajnego. Kto miał do czynienia z Hankook s1 evo albo Continental Contactsport5?
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: [Is200]Gumy
z hankooków to VENTUS RS2 niegłupio wyglądają

osobiście latam na Vredestein Ultrac Sessanta

osobiście latam na Vredestein Ultrac Sessanta

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- konik_80
- Lex Driver
- Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
Ja w swoim Subaru mam Kumho - bardzo przyzwoita opona - na pewno godna polecenia (dobrze się auto trzyma drogi na suchym i mokrym - jedyny lekki minus to nie jest to cicha opona - ale nie jest też głośna - tak po środku
)
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
W Lexie miałem GoodYear Eagle F1 - nieźle się sprawowały ale pod koniec ich żywota zaczęły tracić "kształty" tzn zaczęły bić i nie dało się ich wyważyć. Jeździłem też na Nexenach N3000 - fajnie wyglądały, były bardzo ciche ale bieżnik znikał w oczach to raz a dwa, że 2 opony poszły na śmietnik bo po 4 miesiącach zrobiły się jajowate... nie polecam.
W innym aucie miałem Continentale Sport Contact ale nie pamiętam który numerek
(225/45/17) Bardzo dobre opony, świetnie się trzymały drogi i były ciche

http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.pl?d ... sowigan=So
W Lexie miałem GoodYear Eagle F1 - nieźle się sprawowały ale pod koniec ich żywota zaczęły tracić "kształty" tzn zaczęły bić i nie dało się ich wyważyć. Jeździłem też na Nexenach N3000 - fajnie wyglądały, były bardzo ciche ale bieżnik znikał w oczach to raz a dwa, że 2 opony poszły na śmietnik bo po 4 miesiącach zrobiły się jajowate... nie polecam.
W innym aucie miałem Continentale Sport Contact ale nie pamiętam który numerek

- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Ja mam zakutego Lexa w koreańskie Rodastoany N3000 245/35 R19 (to samo co Nexen). Co prawda nie jeźdzę dużo (zrobiem na nich przez pół roku jakieś 4 tyś km) ale generalnie jestem zadowolony. Nic się z nimi nie dzieje, uważam że jest to dobry stosunek ceny do jakości (ok 650 zł sztuka).

Uploaded with ImageShack.us
Pozdro

Uploaded with ImageShack.us
Pozdro
Luxusem jadę... 

-
- Lex user
- Model Lexusa: miotacz ognia
continental sport contact 225 wygladaja ładnie ale chyb a odrobinę za szerokie
poprzednio dunlop sport maxx, jezdzilo sie idealnie ale nie wygladaly tak dobrze jak continentale

poprzednio dunlop sport maxx, jezdzilo sie idealnie ale nie wygladaly tak dobrze jak continentale

- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Kupiłem alusy z Kumho i nie mam zastrzeżeń.Po załozeniu na tylnej osi Toyo Proxes usłyszałem przednie opony.Obie trzymają b. dobrze jednak Toyo nie hałasuja.
dS wrote:z hankooków to VENTUS RS2 niegłupio wyglądają
![]()
Latacie dobrymi autami a chcecie chińskie opony zakładać? - Panowie ogumienie to podstawa bezpieczeństwa.
Last edited by carfun on 27 Jul 2011, o 23:25, edited 1 time in total.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX
Polecam Toyo Proxes T1R, Uniroyale Rainsporty 1 lub 2 wszystko przetestowane, bardzo dobre opony za przyzwoita cene, teraz jezdze na nowych Toyo i jestem bardzo zadowolony 

- konik_80
- Lex Driver
- Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
Pytanie czy jechałeś na nich szybciej jak 160km/h ? Moje Nexeny zjajowaciały na trasie Szkocja Polska gdy w Niemczech leciałem sobie 160-180 , po 200 kilometrach z takimi prędkościami musiałem zwolnić do max 120 bo się jechać nie dało... Dobrze, że miałem 300km do domu bo bym jajko zniósł z nudówjanasek wrote:Ja mam zakutego Lexa w koreańskie Rodastoany N3000 245/35 R19 (to samo co Nexen). Co prawda nie jeźdzę dużo (zrobiem na nich przez pół roku jakieś 4 tyś km) ale generalnie jestem zadowolony. Nic się z nimi nie dzieje, uważam że jest to dobry stosunek ceny do jakości (ok 650 zł sztuka).

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Zaproponujesz coś?
Latacie dobrymi autami a chcecie chińskie opony zakładać? - Panowie ogumienie to podstawa bezpieczeństwa.[/quote]
Latacie dobrymi autami a chcecie chińskie opony zakładać? - Panowie ogumienie to podstawa bezpieczeństwa.[/quote]