Co po lexusie....

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
Post Reply
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Re: Co po lexusie....

Post by ledziu »

Wystarczy popatrzeć na ogłoszenia z TSami i zwrócić uwagę na dopiskę motor schaden oraz ceny TSów. Mój TS był uszkodzony w ASO Toyota przez pracownika stacji :secretyb: , taki tam mały przypadek i jak zobaczyłem co jak i dlaczego oraz w ilu motorowniach to załamałem się. Na szczęście nie mam już do czynienia z TSami.

Wspominasz o rozwalonym dole w motorowni u kumpla a zapomniałem dodać o świetnych panewkach które tez często dokuczały.
dealer
Nowy lex user
Model Lexusa: is200

Post by dealer »

jeździłem corolla TS i niestety, żeby jechała trzeba ją mocno kręcić:( is200 jeździ się lepiej:) aczkolwiek jak dla mnie jest za mały i fotek kierowcy jest nie wygodny, kolega mówił ze podobno skórzane są wygodniejsze więc może uda mi się zmienić narazie same fotele.
michalm320
Lex Master
Model Lexusa: Celica VII

Post by michalm320 »

I pomyśleć że silniki w TS-ach są Yamahy....
Image
ledziu
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by ledziu »

Dla tego zauważ że wraz ze wzrostem świadomości motoryzacyjnej odchodzi się od stylu wiertarki która na papierze jedzie a tak naprawdę nie jedzie. Młodzi ludzie zaczynając przygodę z "szybką" motoryzacja czytają katalogi i obliczają teorie. Pół biedy jak się trafi na typeRa który jest fajniejszy w kategorii wiertarki ale jak na pierwszy ogień poleci TS bo jest tańszy to można trochę zainwestować.
W tamtym roku złapałem się z rolki i z kreski GSem 300 MKII z kolegi typeRem z 03r, niby GS mocniejszy o 20km ale cięższy o 300 kg i w automacie. W obu przypadkach dostałem po tyłku ale na tyle mało że właściciel hondy zdenerwował się i zaczęły się tłumaczenia z serii nie ten bieg, za zimno, za ciepło.....no i jeszcze trzeba dodać że w GSie pełna kultukra, muzyczka, brak odgłosów piłowania wciskam i jadę a w hondzie pełne skupienie, szarpanie lewarem, cyrklowanie z poślizgiem kół itd...
kolunio
Lex user

Odp: Co po lexusie....

Post by kolunio »

ledziu wrote:Dla tego zauważ że wraz ze wzrostem świadomości motoryzacyjnej odchodzi się od stylu wiertarki która na papierze jedzie a tak naprawdę nie jedzie. Młodzi ludzie zaczynając przygodę z "szybką" motoryzacja czytają katalogi i obliczają teorie. Pół biedy jak się trafi na typeRa który jest fajniejszy w kategorii wiertarki ale jak na pierwszy ogień poleci TS bo jest tańszy to można trochę zainwestować.
W tamtym roku złapałem się z rolki i z kreski GSem 300 MKII z kolegi typeRem z 03r, niby GS mocniejszy o 20km ale cięższy o 300 kg i w automacie. W obu przypadkach dostałem po tyłku ale na tyle mało że właściciel hondy zdenerwował się i zaczęły się tłumaczenia z serii nie ten bieg, za zimno, za ciepło.....no i jeszcze trzeba dodać że w GSie pełna kultukra, muzyczka, brak odgłosów piłowania wciskam i jadę a w hondzie pełne skupienie, szarpanie lewarem, cyrklowanie z poślizgiem kół itd...
Dzięki ledziu za przybliżenie tematu:grin:
Czyli corolla odpada :mrgreen:
Szukamy dalej ;)
kolunio
Lex user

Odp: Co po lexusie....

Post by kolunio »

Flash wrote:Jeśli chciałbyś przymierzyć IS300, wpadnij na spota :-) Jestem na etapie przesiadki, jeśli wszystko zagra niebawem go wypuszczam.
Chętnie ale niestety pracuje od 14:(
...ale lexa chętnie przyjmę :mrgreen:
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

potwierdzam silniki w TS'ach są g... warte a moc to złudzenie optyczne.
mikrus
Lex Driver
Model Lexusa: GS430 mkII

Post by mikrus »

Też myślałem o Corolli TS, szybko się wyleczyłem. Chociaż wiadomo - każdy żyd swój towar chwali. W tym przedziale cenowym szukałbym raczej zadbanego IS'a. Prawda też jest taka, że zależy do czego auto potrzebujesz. Jeśli do śmigania sobie spokojnie to jak już wiesz IS200 starcza. Zastanowiłbym się też właśnie nad Subaru Legacy. Sam chciałbym w przyszłości tak jak michalm IS250 lub właśnie takie Legacy 4x4 :-)
Chyba, że wolisz skosztować też bawarki czy innych Niemców.
Pozdrawiam
Mikołaj
konik_80
Lex Driver
Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25

Post by konik_80 »

Ja się wypowiem a propos Subaru Legacy - miałem do czynienia z 2.0R silnik DOHC 165kucy (gazowałem niedawno) moc osiągana przy 6800rpm a sam miałem 2.5i silnik SOHC i też moc 165kucy przy 5600rpm. Oba pomimo tej samej ilości koni jeżdżą zupełnie inaczej - ten 2.0 to w ogóle nie ma mocy - nawet jak się go kręci wysoko to nic się nie dzieje - 2.5 objechałby tego 2.0 bez problemów a w dodatku przyjemność jazdy o wiele większa.
W moim obecnym Legacy 3.0 nie ma problemów, że gdzieś mocy brakuje ;)
FeniX
Lex user
Model Lexusa: BMW X5 w planie is 250/350

Post by FeniX »

Co po Is-ie :) ? Ja naprzykład przesiadłem sie na X5
Post Reply

Return to “Na każdy temat”