Marioosz wrote: ↑17 Oct 2024, o 06:37
Witam, udało się zainstalować wszystko od nowa i jest łączność. Działają mi funkcje np.: otwieranie , zamykanie drzwi. Ale nie działa uruchamianie klimatyzacji, jest wysyłanie polecenia ale później "błąd [42] w trakcie przetwarzania twojej prośby" . Czy wie ktoś co może być tego powodem?
Spróbuj później albo jutro, może zadziała. U mnie to nigdy nie działa jak jest najbardziej potrzebne.
Od niedawna jeżdżę LBX i mam apkę Lexus Link +. Może głupie pytanie: czy ta aplikacja zastąpiła My Connected Car od Vodafone? Lexus ostatnio instaluje Cobra promocyjnie ale nie dostałem żadnych danych czy mogę zainstalować My Connected Car i jak się zarejestrować, nic.
Pytam, bo ktoś wcześniej pisał, że My Connected Car umożliwia odczytanie napięcie tego nieszczęsnego akumulatora 12V, a tej opcji w Lexus Link+ nie ma, podobnie jak nie ma takiej informacji w samym systemie auta. Pozostaje woltomierz?
Jak sam zauważyłeś My Connected Car jest od Vodafone, więc są to dwie niezależne aplikacje.
Podpisywałeś umowę na Cobrę przy odbiorze? Po jakimś czasie powinna przyjść z ich podpisem, a same dane do logowania w ciągu kilku dni od odbioru samochodu. Możesz spróbować zadzwonić do Semeco 22 618 31 31.
Lbeex wrote: ↑27 Oct 2024, o 14:35
Od niedawna jeżdżę LBX i mam apkę Lexus Link +. Może głupie pytanie: czy ta aplikacja zastąpiła My Connected Car od Vodafone? Lexus ostatnio instaluje Cobra promocyjnie ale nie dostałem żadnych danych czy mogę zainstalować My Connected Car i jak się zarejestrować, nic.
Pytam, bo ktoś wcześniej pisał, że My Connected Car umożliwia odczytanie napięcie tego nieszczęsnego akumulatora 12V, a tej opcji w Lexus Link+ nie ma, podobnie jak nie ma takiej informacji w samym systemie auta. Pozostaje woltomierz?
Kiepska obsługa w salonie w takim razie. Ja przy odbiorze auta, podpisywałem umowę od Semeco na Vodafone.
Dane do aplikacji przyszły po godzinie od odbioru auta.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Wyjaśniłem w salonie i jednak nie podpisywałem umowy i mam "tylko" alarm Vodafone za prawie darmo od dealera, więc nie ma My Connected Car.
Tak czy inaczej, w LBX nie ma możliwości odczytania stanu akumulatora 12V.
W związku z tym poszedłem za sugestią na forum LBX w UK, żeby zainstalować monitor akumulatora 12V, taka mała rzecz, działająca na bluetooth, pobierająca 2,5mA i z aplikacją na smartfona.
Akumulator w LBX jest pod tylną kanapą podobnie jak trakcyjny, ale nie ma żadnej złączki by go doładować. Trzeba demontować osłonę. W instrukcji jest, że można podłączyć się z boosterem jako jump-starter do specjalnego czerwonego terminala w skrzynce bezpieczników w komorze silnika. To jest faktycznie skuteczne i najprostsze w sytuacjach rozładowania. Ale jest ale: tymi zaciskami nie można naładować akumulatora 12V, a należy bezpośrednio podłączyć prostownik do zacisków akumulatora 12V, jak to widać w autach demonstracyjnych w salonie (kabelki pod kanapą tylną).
Czyli booster - ale czemu Lexus nie daje tego za darmo jeśli tak wymyślili?