Mam to samo - jazda na ev sprawia mi najwieksza frajde… co do strat przy ladowaniu z gniazdka 230 zastanawia mnie jeszcze kwestia podgrzewania baterii ktora mozna wyłaczyc w ustawieniach. Zastanawiam sie jaki to ma wplyw na samo ladowanie i zywotnosc baterii… 2ga kwestia to ciekawe czy autor artykułu ładował baterie w garazu czy pod chmurką i jaki to ma wpływ na straty w poborze pradu… czy strata przy ladowaniu w garazu gdzie mamy temperature kilkunastu stopni bedzie taka sama jak przy ladowaniu z gniazdka samochodu stojącego na zewnatrz gdzie temperatury byly w okolicach 0…
Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h
- Nex
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h
To temat o 450h+ czy o 350h?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX (wannabe)
Tak, jesteśmy trochę off topic. Ale tylko jedno jeszcze -- w materiałach Lexusa nie ma słowa o pompie ciepła w 450h+ ani 350h. Jest chyba w RZ, ale to czysty elektryk.
-
- Lex Master
Z tego co pamietam to bylo o pompie ciepla. Natomiadt w RZ w tanszych wersjach jest pompa a w drozszych promieniowanie czerwone. Dlatego nie ma schowka.tipsi wrote:Tak, jesteśmy trochę off topic. Ale tylko jedno jeszcze -- w materiałach Lexusa nie ma słowa o pompie ciepła w 450h+ ani 350h. Jest chyba w RZ, ale to czysty elektryk.
- Nex
- Lex Driver
Jest pompa ciepła w 450htipsi wrote:Tak, jesteśmy trochę off topic. Ale tylko jedno jeszcze -- w materiałach Lexusa nie ma słowa o pompie ciepła w 450h+ ani 350h. Jest chyba w RZ, ale to czysty elektryk.

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
-
- Lex user
- Model Lexusa: NX (wannabe)
O, super, dziwne, że tego w ogóle nie reklamują. Piszą w tabelkach wyposażenia o duperelach typu "trzecie światło stop", a nie piszą o podzespołach, za które inni każą ekstra dopłacać.
Natomiast co do RZ, to promienniki podczerwieni pokazują tylko opcji w pakiecie do średniej wersji, a w Omotenashi -- ani w opcji ani w pakiecie. Co chyba jest błędem w cenniku.
Natomiast co do RZ, to promienniki podczerwieni pokazują tylko opcji w pakiecie do średniej wersji, a w Omotenashi -- ani w opcji ani w pakiecie. Co chyba jest błędem w cenniku.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX 450h+
To jest to! Dzięki dobry człowieku.groover wrote: ↑11 Apr 2023, o 18:31Na drzwiach kierowcy masz przyciski do zablokowania/odblokowania drzwi. Kiedy podczas jazdy naciśniesz na przycisk odblokowujący to włącza się ta funkcja, która automatycznie odblokowuje drzwi gdy prędkość jest bardzo mała. Dzisiaj przez przypadek to odkryłem i pojawił mi się identyczny komunikat. Nie testowałem dokładnie wszystkich możliwości, ale tutaj trzeba szukać.
-
- Lex Master
No to jeszcze taka ciekawostka. Jesli bedzie otwarte okno, samochod sie zapyta czy czasem go nie zamknacadku666 wrote:To jest to! Dzięki dobry człowieku.groover wrote: ↑11 Apr 2023, o 18:31Na drzwiach kierowcy masz przyciski do zablokowania/odblokowania drzwi. Kiedy podczas jazdy naciśniesz na przycisk odblokowujący to włącza się ta funkcja, która automatycznie odblokowuje drzwi gdy prędkość jest bardzo mała. Dzisiaj przez przypadek to odkryłem i pojawił mi się identyczny komunikat. Nie testowałem dokładnie wszystkich możliwości, ale tutaj trzeba szukać.

-
- Lex user
- Model Lexusa: NX 350H
Też już na to zwracałem uwagę...
Załóżcie sobie proszę temat dotyczący swoje modelu bo tu robicie śmietnik.
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
nie reklamują bo z tego co kojarzę wszystkie plug in'y toyoty miały/mają podstawowo .. czy to prius czy rav etc etctipsi wrote: ↑20 Apr 2023, o 12:21 O, super, dziwne, że tego w ogóle nie reklamują. Piszą w tabelkach wyposażenia o duperelach typu "trzecie światło stop", a nie piszą o podzespołach, za które inni każą ekstra dopłacać.