Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
gpson
Lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Re: Opinie użytkowników Lexusa NX 350h

Post by gpson »

arturk884 wrote: 19 Apr 2023, o 20:16
tipsi wrote: 19 Apr 2023, o 19:08 Hej, 450h+ ma pompę ciepła?

Ma, ogrzewanie zdalne dziala rewelacyjnie, zapomnialem o skrobaczce do szyb, jak działa.schladzanie to się nie wypowiem bo nie używałem, a najbardziej w NX450h+ uwielbiam jazdę na samym EV 👍

Mam to samo - jazda na ev sprawia mi najwieksza frajde… co do strat przy ladowaniu z gniazdka 230 zastanawia mnie jeszcze kwestia podgrzewania baterii ktora mozna wyłaczyc w ustawieniach. Zastanawiam sie jaki to ma wplyw na samo ladowanie i zywotnosc baterii… 2ga kwestia to ciekawe czy autor artykułu ładował baterie w garazu czy pod chmurką i jaki to ma wpływ na straty w poborze pradu… czy strata przy ladowaniu w garazu gdzie mamy temperature kilkunastu stopni bedzie taka sama jak przy ladowaniu z gniazdka samochodu stojącego na zewnatrz gdzie temperatury byly w okolicach 0…

Nex
Lex Driver
Model Lexusa: NX350h

Post by Nex »

To temat o 450h+ czy o 350h?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
tipsi
Lex user
Model Lexusa: NX (wannabe)

Post by tipsi »

Tak, jesteśmy trochę off topic. Ale tylko jedno jeszcze -- w materiałach Lexusa nie ma słowa o pompie ciepła w 450h+ ani 350h. Jest chyba w RZ, ale to czysty elektryk.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

tipsi wrote:Tak, jesteśmy trochę off topic. Ale tylko jedno jeszcze -- w materiałach Lexusa nie ma słowa o pompie ciepła w 450h+ ani 350h. Jest chyba w RZ, ale to czysty elektryk.
Z tego co pamietam to bylo o pompie ciepla. Natomiadt w RZ w tanszych wersjach jest pompa a w drozszych promieniowanie czerwone. Dlatego nie ma schowka.

Nex
Lex Driver

Post by Nex »

tipsi wrote:Tak, jesteśmy trochę off topic. Ale tylko jedno jeszcze -- w materiałach Lexusa nie ma słowa o pompie ciepła w 450h+ ani 350h. Jest chyba w RZ, ale to czysty elektryk.
Jest pompa ciepła w 450hImage

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
tipsi
Lex user
Model Lexusa: NX (wannabe)

Post by tipsi »

O, super, dziwne, że tego w ogóle nie reklamują. Piszą w tabelkach wyposażenia o duperelach typu "trzecie światło stop", a nie piszą o podzespołach, za które inni każą ekstra dopłacać.
Natomiast co do RZ, to promienniki podczerwieni pokazują tylko opcji w pakiecie do średniej wersji, a w Omotenashi -- ani w opcji ani w pakiecie. Co chyba jest błędem w cenniku.

adku666
Nowy lex user
Model Lexusa: NX 450h+

Post by adku666 »

groover wrote: 11 Apr 2023, o 18:31Na drzwiach kierowcy masz przyciski do zablokowania/odblokowania drzwi. Kiedy podczas jazdy naciśniesz na przycisk odblokowujący to włącza się ta funkcja, która automatycznie odblokowuje drzwi gdy prędkość jest bardzo mała. Dzisiaj przez przypadek to odkryłem i pojawił mi się identyczny komunikat. Nie testowałem dokładnie wszystkich możliwości, ale tutaj trzeba szukać.

To jest to! Dzięki dobry człowieku.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

adku666 wrote:
groover wrote: 11 Apr 2023, o 18:31Na drzwiach kierowcy masz przyciski do zablokowania/odblokowania drzwi. Kiedy podczas jazdy naciśniesz na przycisk odblokowujący to włącza się ta funkcja, która automatycznie odblokowuje drzwi gdy prędkość jest bardzo mała. Dzisiaj przez przypadek to odkryłem i pojawił mi się identyczny komunikat. Nie testowałem dokładnie wszystkich możliwości, ale tutaj trzeba szukać.

To jest to! Dzięki dobry człowieku.
No to jeszcze taka ciekawostka. Jesli bedzie otwarte okno, samochod sie zapyta czy czasem go nie zamknac :)

Ampersand
Lex user
Model Lexusa: NX 350H

Post by Ampersand »

Nex wrote: 19 Apr 2023, o 22:37 To temat o 450h+ czy o 350h?

Też już na to zwracałem uwagę...

Załóżcie sobie proszę temat dotyczący swoje modelu bo tu robicie śmietnik.
NX 350H AWD F Sport Sonic Grey - Odebrany 01.2023
whero
Lex Driver
Model Lexusa: rx, gs, nx

Post by whero »

tipsi wrote: 20 Apr 2023, o 12:21 O, super, dziwne, że tego w ogóle nie reklamują. Piszą w tabelkach wyposażenia o duperelach typu "trzecie światło stop", a nie piszą o podzespołach, za które inni każą ekstra dopłacać.
Natomiast co do RZ, to promienniki podczerwieni pokazują tylko opcji w pakiecie do średniej wersji, a w Omotenashi -- ani w opcji ani w pakiecie. Co chyba jest błędem w cenniku.

nie reklamują bo z tego co kojarzę wszystkie plug in'y toyoty miały/mają podstawowo .. czy to prius czy rav etc etc
Post Reply

Return to “Lexus NX”