vki wrote:Do posiadaczy Lexusowego haka.
Czy dostaliście zabezpieczenie otworu na hak (zakupiony w salonie Lexusa) - zaślepkę zakładaną od dołu - chroniącą przed brudem.
Oczywiscie ze tak. Przy prezentacji i odbiorze Pan kilkukrotnie wspominal zeby tego nie zgubic bo sie bedzie brudzic.
Nex wrote: ↑26 May 2023, o 20:37
Z tego co oglądałem w internecie to jak jedziesz na aktywnym tempomacie to wychylasz dźwignie kierunkowskazów i przytrzymujesz ok 3 sekundy i auto samo zmienia pas. Wychylasz ale nie włączasz (tak jak się włącza trzy mignięcia kierunków)
Taka funkcja bez sensu
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Właśnie przetestowałem. Działa tylko do 135/h …. -.- trzeba trzymać kierunek tak długo aż na hud się nie wyświetli info o sprawdzeniu otoczenia czy jakis tak. Wtedy już sam zmienia pass. Działa to Ok problem tylko prędkość
Ok testy kolejne jednak max speed z jakim działa to 138km/h. Nie działa na drodze expresowej (obwodnica Wawy) działa od razu po wjechaniu na autostrade i/lub rozpoznaniu 140km/h. Z cennika "Asystent wyprzedzania na drogach szybkiego ruchu (LCA)" także dziwne iż nie działa na obwodnicy.
Taka sobie ciekawostka..
Na drodze którą często jeżdzę ( obszar zabudowany, Vdop = 50km/h) przez powien czas był remont, stał znak ograniczenia prędkości do 40km/h, i potem to dodatkowe ograniczenie było odwołane znakiem za strefą remontów ( jeden z nielicznych dobrze oznakowanych remontów). I Lexus prawidłowo rozpoznawał znak 40km/h, oraz potem jego odwołanie.
Ale remont się skończył, znaki zniknęły, a samochód .. w salszym ciągu w miejscu gdzie stała 40tka "przełącza" znaczek z dopuszczalną prędkością na 40km/h, a potem wraca spowrotem do 50-tki w miejscu gdzie stało odwołanie..
Ki diabeł? jakoś zapamiętuje sobie ograniczenia na drogach którymi jeździ? Jeśli tak - robi to "u siebie" czy też w chmurze przełącza prędkości na danej drodze??
Zaskoczyło mnie to.. ktoś się spotkał z takim zjawiskiem?
Wam tez vodafone często łapie za 2 razem? Wsiadam naciskam start zapinam pasy gasną wszystkie kontrolki chce wrzucić bieg i „układ hybrydowy niegotowy” muszę wyłączyć i włączyć jeszcze raz samochód i jest Ok. Czy coś złe robię ?
Ghotti wrote: ↑30 May 2023, o 19:23
Wam tez vodafone często łapie za 2 razem? Wsiadam naciskam start zapinam pasy gasną wszystkie kontrolki chce wrzucić bieg i „układ hybrydowy niegotowy” muszę wyłączyć i włączyć jeszcze raz samochód i jest Ok. Czy coś złe robię ?
Tak miałem, ale po zmianie baterii w płytce vodafone'a problem zniknął.