A czy jadąc za kimś, powiedzmy 100m, to czy Twoje prawe długie omywa nieomal prawe lusterko poprzednika i niemalże łączy się z plamą jego mjjania? Bo u mnie wtedy nie świeci nic dalej niż mijania, a na tym prawym najbardziej by mi zależałoRafalWawa wrote: ↑8 Nov 2023, o 20:53 Trochę jestem zaskoczony tą dyskusją bo mam wrażenie że jednak wycina jadący z naprzeciwka pojazd ( a przynajmniej u mnie) - chyba że łapie też i inne obiekty po drugiej stronie ) albo źródła światła). Jeśli przed sobą mamy ( nawet niezbyt mocne) inne źródła światła ( czerwone auta poprzedzającego, jakieś latarnie, albo więc pojazdów nadjeżdzających bo zakręt) to faktycznie - nie jest zadolny powycinać wszystkich tych obiektów. Ale jak przed nami ciemno i pojawia się jeden pojazd ( czy to znaprzeciwka czy poprzednik) to jest on ładnie wycinany. Wydaje mi się że w Volvo to wycinanie działało lepiej ale tu teżnie ma dramatu.
Światła blade scan
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Nx
Re: światła blade scan
-
- Lex user
- Model Lexusa: ES
system bladescan 24 LED: https://www.youtube.com/watch?v=lSUNxSd ... =LexusAsia
te 10 LED'owa w RX wersja to "cost effective". Być może doszli do wniosku, że nie jest gorzej a taniej przy okazji
https://www.autoblog.com/2019/06/21/lex ... echnology/
te 10 LED'owa w RX wersja to "cost effective". Być może doszli do wniosku, że nie jest gorzej a taniej przy okazji

https://www.autoblog.com/2019/06/21/lex ... echnology/
-
- Lex Master
- Model Lexusa: NX350h
Napisalem do glownego inzyniera Lexusa i o dziwo od razu mi odpisal ze konstrukcja lampy, odblysnika, przeslon jest taka sama dla RX i NX. NX ma wiecej diod. Czy to lepiej czy gorzej - sami oceńcie.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300 (mk IV) | NX 350h AWD
Czyli w zasadzie obie to blade scany tylko inna liczba diod.
Nie wiem czemu tego nie reklamują, że wszystkie to Blade Scan, pewnie żeby lepiej sprzedać nazwę w wyżej pozycjonowanych modelach.
Aktualnie: RX 300 Business Plus [mk IV FL] @2022 | NX 350h Prestige Design + Tazuna + Premium @2023
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
Był: NX 200t Elite + Business + Black [mk I pre FL] @2017
-
- Lex Master
Wlasnie to nie sa blade scany. Zwykle matrixy. Takie jak w Corolli.mcendrju wrote:Czyli w zasadzie obie to blade scany tylko inna liczba diod.
Nie wiem czemu tego nie reklamują, że wszystkie to Blade Scan, pewnie żeby lepiej sprzedać nazwę w wyżej pozycjonowanych modelach.
-
- Lex user
ale tutaj rozumiem mowa o tym nowym RX. Może się okazać że pojawia się te ledy również w ES i LS. Bo są tańsze w produkcji a świecą nie gorzej 
Dla mnie jak rozumiem blade scan pomimo max 24 led mialy dawac efektywność dużo większej liczby ledow. Skoro postęp technologiczniy ciagle do przodu, to opłaca się zrobić "proste matrix" i tyle.
Wysłane z mojego SM-S906B przy użyciu Tapatalka

Dla mnie jak rozumiem blade scan pomimo max 24 led mialy dawac efektywność dużo większej liczby ledow. Skoro postęp technologiczniy ciagle do przodu, to opłaca się zrobić "proste matrix" i tyle.
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: is200t
Albo to zabawka jak nowa porsche którą chwalili się w tym roku.
Standardowe matrixy w porsche / audi miały 32 diody + opcjonalną wiązkę lasera.
Teraz zmienili coś i jest niby 16 tyś diód "mikroled" gdzie na jedną lampę są dwa takie czipy z ledami.
Trochę kosmos ; )
ps. a mało osób wie, że pierwsze lampy adaptacyjne to produkt Toyoty i Lexus LS ; )
Teraz zmienili coś i jest niby 16 tyś diód "mikroled" gdzie na jedną lampę są dwa takie czipy z ledami.
Trochę kosmos ; )
ps. a mało osób wie, że pierwsze lampy adaptacyjne to produkt Toyoty i Lexus LS ; )
-
- Lex user
-
- Lex Master
Tak samo jak nalo osob wie ze zawieszenie BOSE bylo wkladane do zlexusa LSpss wrote:Albo to zabawka jak nowa porsche którą chwalili się w tym roku.
Trochę kosmos ; )

-
- Lex user
może blade scan jest od.sloea blady? dzisiaj stał koło mnie na stacji benzynowej taxi nowa corolla. Blade scan wypadł blado przy tych ledach w Corolli.