Zakup Lexusa NX 350h
- Nex
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX350h
Re: Zakup Lexusa NX 350h
Jedyny plusik ze załapiemy sie juz na rocznik 2023.
-
- Lex Master
Zakup Lexusa NX 350h
Dzwonil sprzedawca. Moje zamowienie z marca sie nie przesunelo.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
- Lex Master
- Model Lexusa: 350h
Zapewne jeszcze nie
ostatnio tez falami było

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: rx, gs, nx
z ciekawości - jak " wycenić pojazd wg . daty rejestracji pojazdu i wg. wyceny EUROTAX z pakietami dilerskimi z korektą " się ma do dalszego ewentualnego wzrastania wartości pojazdu (wskutek ewentualnej dalszej inflacji + pogarszającej się dostępności pojazdów) - niestety są czasy że po kilku miesiącach wycena może być już nie aktualna .. a nawet posiadając w portfelu gotówkę w ilości odpowiadającej cenie katalogowej pojazdu może się ta kwota okazać znacznie niewystarczająca na zakup czegoś od ręki (a w przypadku szkody nie jest to sytuacja przewidziana gdzie mamy dostępny pojazd na kilka (optymistycznieMDU wrote:Nasze zamówienie zostało złożone na NX350H w 05/22 z realizacją 11/23 .Także dobrze rozumiem powyższy dylemat .I.Q. wrote:Pytanie do osób które odebrały już a także do tych którzy oczekują na zamówienie. Pewnie wszyscy ubezpieczają nowe nabytki - a co z wartością samochodu na umowach. Ubezpieczyciele wyceniają wartość auta na podstawie faktury zakupu czyli o wartości z z zeszłego roku (bo mamy gwarancje ceny) a realna wartość teraz jest dużo większa. Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać ??
Odp. Jeżeli wartość na FV zakupu jest niewystarczająca możemy do ubezpieczenia wycenić pojazd wg . daty rejestracji pojazdu i wg. wyceny EUROTAX z pakietami dilerskimi z korektą nawet -/+20% . To załatwia temat i pozwala ubezpieczyć nowy pojazd wg wartości realnej pojazdu fabrycznie nowego. Przy okazji warto pomyśleć o pakiecie GAP startując od wartości pierwszorocznej polisy (przykład oferty GAP na SU 300 tys ; 36 mcy , składka ok 2300 pln za 3 lata) .
Aby nie uprawiać tu żadnej kryptoreklamy , przyznam że jesteśmy znaczącym pośrednikiem ubezpieczeniowym w Polsce a jednocześnie klientem flotowym Toyoty. Czekamy także na swojego "Lexa" stąd moja obecność na tym forum .
Jeżeli mogę komuś pomóc w sprawie ubezpieczenia , pakietu dilerskiego lub GAP czy leasingu to zapraszam do wysłania wiadomości i pytań na skrzynkę PW lub email . Dla zainteresowanych dodatkowe rabaty na hasło "forum lexusa"![]()

-
- Lex user
-
- Lex Driver
czyli jeżeli wyliczymy do ubezpieczenia wartość pojazdu po aktualnych cenach... po czym wykupimy dodatkowo gap ... to gap zabierze pieniądze z ubezpieczenia i otrzymamy jedynie wartość z faktury zakupowej? (w związku z tym że w dniu odbioru/wypadku cennik samochodów znacznie już odbiega od tego z dnia zamówienia)MDU wrote:Dlatego warto zainwestować w ubezpieczenie GAP (tzw utrata wartości pojazdu w czasie ) ...a przypadku kradzieży lub szkody całkowitej nawet w 5-6 roku eksploatacji możemy otrzymać odszkodowanie równe wartości pojazdu z dnia zakupu ;
Stawki GAP są niższe niż "parking strzeżony całą dobę "Zapraszam po szczegóły na PW
Natomiast na samą inflację to już nie ma rady , chociaż przy sprzedaży pojazdu używanego pewnie będzie jakąś teoretyczną zaletą wyższej ceny sprzedaży transakcyjnej pojazdu.
-
- Lex Master
Patrząc na to ze te nasze zamówienia poszły o 50k do góry to nie wiem czy jest sens kupować gap
one za 3 lata będą więcej warte niż nasze zakupy lub +\- tyle samo

-
- Lex Driver
mnie bardziej boli to że jeszcze w zeszłym roku próbowaliśmy podpisywać umowę o leasing ze stałą stopą i się nie udało dokończyć dokumentacjiGhotti wrote:Patrząc na to ze te nasze zamówienia poszły o 50k do góry to nie wiem czy jest sens kupować gapone za 3 lata będą więcej warte niż nasze zakupy lub +\- tyle samo

-
- Lex Master
Ja mam podpisana chciałem dac większa wpłatę własna teraz do 45% ale informacja ze się nie da … dziwne.
-
- Lex Master
Zakup Lexusa NX 350h
Nie mozesz nadplacic na pierwszej/drugiej FV?Ghotti wrote:Ja mam podpisana chciałem dac większa wpłatę własna teraz do 45% ale informacja ze się nie da … dziwne.