[IS200] Lekkie szarpanie przy ruszaniu
- dS
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: [IS200] Lekkie szarpanie przy ruszaniu
Po wymianie dwumasy przez stachulexa w moim ISie mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć że szarpanie przy ruszaniu to jego sprawka. Trochę jeździłem z tym szarpaniem , a czasem szarpało naprawdę mocno, co mnie mocno irytowało. Teraz rusza bardzo płynnie. Pozostało tylko wrażenie że zaraz zacznie szarpać, ale nic takiego nie ma już miejsca 

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
- Kukis
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
A pochwalisz się ile Cię taka przyjemność kosztowała
?
To juz na pw panowie

To juz na pw panowie
Jakie założenie masz??? - PROSTE!!! Walczyć i wygrywać!!!
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
Wymieniałeś sprzęgło razem z dwu-masem czy tylko samo koło regenerowałeś/wymieniłeś?dS wrote:Po wymianie dwumasy przez stachulexa w moim ISie mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć że szarpanie przy ruszaniu to jego sprawka. Trochę jeździłem z tym szarpaniem , a czasem szarpało naprawdę mocno, co mnie mocno irytowało. Teraz rusza bardzo płynnie. Pozostało tylko wrażenie że zaraz zacznie szarpać, ale nic takiego nie ma już miejsca

- stachulex
- Lex Driver
- Model Lexusa: gs 300 mk1
do slawka zalozylismy zregenerowane kolo dwumasowe i nowe sprzeglo.te kola maja to do siebie ze sie klinuja i czasem szarpie-w momencie sklinowania kola a czasem szarpanie znika-kolo chodzi prawidlowo.jednak jest to oznaka ze za jakis czas sklinuje sie na dobre i trzeba bedzie je wymienic.przez klinowanie kola dwumasowego niszcza sie tlumiki drgan na tarczy sprzegla wiec przy jednej robocie nalezy wymienic caly komplet-kolo i zestaw sprzegla.michalm320 wrote:Wymieniałeś sprzęgło razem z dwu-masem czy tylko samo koło regenerowałeś/wymieniłeś?dS wrote:Po wymianie dwumasy przez stachulexa w moim ISie mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć że szarpanie przy ruszaniu to jego sprawka. Trochę jeździłem z tym szarpaniem , a czasem szarpało naprawdę mocno, co mnie mocno irytowało. Teraz rusza bardzo płynnie. Pozostało tylko wrażenie że zaraz zacznie szarpać, ale nic takiego nie ma już miejsca

PRZEDNI NAPED JEST DLA DZIEWCZYNEK
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250 A/T
Dokladnie w IS 200 czesto padaja kola dwumasowe ;/ To samo u mnie przy przebiegu 140k km ;/
- michalm320
- Lex Master
A ile kosztuje taka regeneracja i gdzie ją najlepiej zrobić?

- konik_80
- Lex Driver
- Model Lexusa: kiedyś IS200 obecnie Avensis T25
Nie wiem jak ceny i dostępność części do ISów ale na przykłądzie mojego Subaru gdzie dwumasa mi piszczała (przypadłość każdego Legasa z większym przebiegiem) to cała impreza z przerobieniem 2 masy na normalne koło masowe + komplet sprzęgła (EXEDY) i łożysko dociskowe w dodatku części ściągane ze stanów to koszt około 1200zł + śruby do jedno masy (bo z 2masy nie pasują) około 100zł. Wymianę robiłem sam także odpadł koszt robocizny.
Po wymianie przynajmniej nie martwię się, że jakaś 2masa może się zaciąć lub w skrajnym przypadku skręcić i zerwać co uniemożliwiłoby jazdę.
Po wymianie przynajmniej nie martwię się, że jakaś 2masa może się zaciąć lub w skrajnym przypadku skręcić i zerwać co uniemożliwiłoby jazdę.
- michalm320
- Lex Master
Też bym chętnie przeszedł na zwykłe koło. Tylko czy jest dostępne do IS-a

-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 250 A/T
Oczywiscie ze sa, tylko ze bodajrze od okolo 650 euro w gore, sam sie zastanawialem ale dodac do tego sprzeglo dedykowane wychodzi lekko ponad 1000euro
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Czytając o coraz to innych,nowych bolączkach nowej technologii w naszych samochodach coraz bardziej skłaniam się do pomysłu wkładania starszych ,sprawdzonych i prostych konstrukcyjnie silników z osprzętem.