GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu GS
Post Reply
oski
Nowy lex user
Model Lexusa: gs 300 III gen

Re: GS mkIII - Pytania o auto z ogloszenia

Post by oski »

Sebek wrote:http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-salon ... p4o0T.html

Kraków, Wieliczka... ogladał ktoś??

EDIT: Sam sobie odpowiem- sprawdzilem, niby serwisowany, ale:
- do wymienay padniete czujniki poziomowania przód + tył (w ASO ok 1680zl sztuka)
- wyciete katy plus jakies emulatory zastosowane
- wg "projekt86" nie zbiera sie to jakos za specjlanie jak na 300tke
- nowa/uzywana skrzynia
- nowe/uzywane amortyzatory

- wymieniane kurtyny boczne, komputery podszek, tylne zderzak, malowane nadwozi etc.

-pozniej w historii jeszcze naprawa blacharska przodu auta

-do wymiany na juz hamulce przod + tyl

Witam serdecznie,

Chciałbym sprostować parę rzeczy, o któych pisał Pan wyżej cytowany.

1. Samochód nie ma wyciętych katalizatorów ( nie mam pojęcia skąd taka informacja)
2.W aucie zmienione zostały tarcze i klocki z przodu
3. Prosiłem o wyjaśnienie o jakie czujniki poziomowania z tyłu chodzi, niestety nie doczekałem się. Uszkodził się czujnik przednich ksenonów( nie skęcają tylko świecą normalnie na wprost) i tego nie robiłem bo nie widziałem w tym głębszego sensu.
4. Co do historii serwisowej auta. Samochód zakupiłem w aso Katowice, gdzie podczas oględzin zostałem poinformowany o szkodzie parkingowej ( uszkodzenie z tyłu ). I z tą informacją żyłem do czasu, kiedy nie pojawił się wpis Pana powyżej.
5. Powoływanie się na opinie Teamu 86, że auto nie jedzie?? nie wiem co to miało znaczyć szczerze mówiąc. Może chodziło o okres kiedy samochód miał jeszcze uszkodzoną skrzynie, z tym się zgodzę. Aktualnie auto jest po wymianie i jeździ normalnie bez żadnych odchyleń. Proszę najpierw sprawdzać takie informację i potem zamieszczać je na forum.

Pozdrawiam
Ferdek
Lex user
Model Lexusa: Hybrid Power

Post by Ferdek »

Jak ktoś poszukuje zaufanego GSa - mogę polecić auto znajomego:
http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-lexus ... 43ebd969de

Auto znam, jeździłem - warto obejrzeć.
Ferdek
Lex user
Model Lexusa: Hybrid Power

Post by Ferdek »

Ferdek wrote:Jak ktoś poszukuje zaufanego GSa - mogę polecić auto znajomego:
http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-lexus ... 43ebd969de

Auto znam, jeździłem - warto obejrzeć.
Już sprzedany. Długo nie trzeba było czekać. :)
Sebek
Lex user
Model Lexusa: 3GS

Post by Sebek »

...
Last edited by Sebek on 27 Jul 2015, o 13:56, edited 1 time in total.
Sebek
Lex user

Post by Sebek »

oski wrote:

- do wymienay padniete czujniki poziomowania przód + tył (w ASO ok 1680zl sztuka)
- nowa/uzywana skrzynia

- wymieniane kurtyny boczne, komputery podszek, tylne zderzak, malowane nadwozi etc.

Witam serdecznie,

1. Samochód nie ma wyciętych katalizatorów ( nie mam pojęcia skąd taka informacja)
3. Prosiłem o wyjaśnienie o jakie czujniki poziomowania z tyłu chodzi, niestety nie doczekałem się. Uszkodził się czujnik przednich ksenonów( nie skęcają tylko świecą normalnie na wprost) i tego nie robiłem bo nie widziałem w tym głębszego sensu.
4. Co do historii serwisowej auta. Samochód zakupiłem w aso Katowice, gdzie podczas oględzin zostałem poinformowany o szkodzie parkingowej ( uszkodzenie z tyłu ). I z tą informacją żyłem do czasu, kiedy nie pojawił się wpis Pana powyżej.
5. Powoływanie się na opinie Teamu 86, że auto nie jedzie?? nie wiem co to miało znaczyć szczerze mówiąc. Może chodziło o okres kiedy samochód miał jeszcze uszkodzoną skrzynie, z tym się zgodzę. Aktualnie auto jest po wymianie i jeździ normalnie bez żadnych odchyleń. Proszę najpierw sprawdzać takie informację i potem zamieszczać je na forum.

Pozdrawiam

Idealny LEXUS- nic tylko pobierać. Polecam serdecznie :ok:
Last edited by Sebek on 27 Jul 2015, o 13:55, edited 1 time in total.
oski
Nowy lex user
Model Lexusa: gs 300 III gen

Post by oski »

Sebek wrote:
oski wrote:

- nowa/uzywana skrzynia

Witam serdecznie,

Pozdrawiam

Szanowny Panie,

zadzowniłem do ASO Kraków, zeby umowic serwis o którym pisalismy- po tym jak podałem nr VIN usłyszałem 2 słowa... : "NIE BRAĆ".

Powodzenia w sprzedaży życzę, skoro nawet serwis odradza klientom ten samochód.

P.S. ad 2 - jeszcze tylne zostały do zmiany
ad.3 - przedni czujnik ma pan odpięty, a tylnego brak- często sie go usuwa- gdyż uszkodzony strasznie brzęczy- stąd taki zabieg.
ad.4- z tym przekonaniem zył Pan dopuki nie spradzilem historii serwisowej i poinformowalem Pana o tym, a nie kiedy tu to opisałem. (chyba czas żebym zamieścił historię naszej korespondencji).

Summa sumarum- auto sie sprzeda- ale cena w takim stanie to raczej nie wiecej niz 30 000zł, z obecna stawką 42 000 naprawdę zycze szczęscia, albo kogos niekumatego.

To bardzo ciekawe co 'Pan' pisze, ale przed chwilą dzwoniłem do aso Krakow, ponieważ bardzo się zdziwiłem tą informajcą, która Pan podał. Po rozmowie z działem serwisu okazało się, że opisywana przez Pana sytuacja nie miała miejsca i nawet nie mogą takich informaci udzielać ze względu na ochronę danych osobowych( gdyby Pan przyjechałz dowodem to owszem.). Szczególnie, że przez kilka lat serwisowałem ten samochód u nich.

Sprawę przekazuje do administracji forum, ponieważ nadzwyczajnie oczernia Pan mój samochód nawet go nie widząc. Nie wiem czemu się Pan tak przyczepił, ale znam stan tego samochodu i nie pozwole sobie na takie bezpodstawne opinie szczególnie, że w ostatnim okresie zainwestowałem faktycznie sporo pieniędzy w ten egzemplarz.

Ja se swojej strony zamykam sprawe co miałem napisac napisałem. Gratuluje zakupu auta, życze bezawaryjnej jazdy

pozdrawiam
Sebek
Lex user

Post by Sebek »

Przekazałem Pana numer koledze, który również szuka GS300. Umówi sie z Panem na sprawdzenie auta. Więc jeśli jest ok tak jak Pan pisze - to po problemie i ma Pan sprzedany samochód.

A jesli nie- to w koncu opisze go tutaj ktos kto go widział.

Ja nie jechałem go oglądać z wiadomych względów- zanim bezsensownie zrobiłbym kilkaset km, dopytałem o samochód właściwych osób.

Ogłaszał Pan samochód bezwypadkowy- w historii pojazdu widniało, że miał szkody- już tutaj jest Pan dla mnie spalony.

Reasumując...skoro jest taki "OK" - czemu jeszcze sie nie sprzedał?? :szok: Jak Pan to wytłumaczy? :blush:
Sebek
Lex user

Post by Sebek »

Panowie, jakies info na temat poniższego auta? Ktoś miał okazje ogladac?

http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-salon ... 6c60153935
kapelan78
Lex user
Model Lexusa: gs 460

Post by kapelan78 »

Nie chce siać fermentu ale gdzieś na forum są zdjęcia bardzo podobnego leksa na tle tego komisu tylko w trochę innym stanie . Jeśli to oczywiście ten sam .wydaje mi się że stał podobny na lawecie
Pawełn
Lex Driver
Model Lexusa: IS300

Post by Pawełn »

Sebek wrote:Panowie, jakies info na temat poniższego auta? Ktoś miał okazje ogladac?

http://otomoto.pl/oferta/lexus-gs-salon ... 6c60153935
Taka dziura w dywanie... tym perskim;) po 164 tysiącach...
レクサス
Post Reply

Return to “Lexus GS”