Zakup Lexusa NX 350h

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu NX
Post Reply
Klaudiusz
Lex Master
Model Lexusa: NX350h

Re: Zakup Lexusa NX 350h

Post by Klaudiusz »

Gontareek wrote:Jakiego koloru jest oświetlenie Ambiente bez pakietu Premium ? :) 
Cieple biale. Ewentualnie lekko pomarańczowe.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nex
Lex Driver

Post by Nex »

Klaudiusz wrote: 9 Oct 2023, o 21:30
Gontareek wrote:Jakiego koloru jest oświetlenie Ambiente bez pakietu Premium ? :) 
Cieple biale. Ewentualnie lekko pomarańczowe.

U mnie jest białe.

350h Prestige Design Tazuna Panorama Sonic Grey
Arianek
Lex user
Model Lexusa: CT200H

Post by Arianek »

Cześć,
W dniu dzisiejszym zamówiłem Lexusa NX 350H Prestige, pierwotnie chciałem wybrać wersje z pakietami Design/Tazuna lub Omotenashi jednak zależało mi najbardziej na szybkim odbiorze auta ze względu na problemy z obecnym samochodem. Ogólnie wyposażenie tej wersji mi odpowiada, z wyjątkiem felg 18”, które moim zdaniem są zdecydowanie za małe i wyglądają trochę śmiesznie. Orientujecie się czy można zakupić same felgi 20” od Lexusa?? Ewentualnie czy jakiekolwiek felgi aluminiowe zakupione w innym miejscu tez będą ok czy jednak lepiej postawić na oryginalne? Poza tym autko zrobiło na mnie bardzo duże wrażenie- i mam nadzieje, że tak już zostanie 😃 Opony i tak chciałem kupić wielosezonowe, gdyż bardzo sobie chwale takie rozwiązanie, ale zastanawiam się co z felgami- czy większy rozmiar felg wpłynie pozytywnie na inne niż wizualne aspekty takie jak np. na komfort jazdy, zawieszenie, spalanie?

a może to tylko złudzenie i na żywo nie wyglądają na takie małe?

michal89
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350

Post by michal89 »

Cześć,
Mam pytanie z innej beczki. 04.10.2023 zamówiłem w salonie fsport. Z tego co widzę większość ludzi śledzi swojego zamówienie na aplikacji. Ja nie dostałem od dealera danych do logowania ani nic takiego. Czy to jakieś przeoczenie i powinienem się odezwać do sprzedawcy czy takie dane dopiero otrzymuje jak otrzymam stock w fabryce? Wiecie może jakie obecnie są czasy oczekiwania? Gdzieś na FB mi migneło, że ktoś dostał stock 2 tygodnie po złożeniu zamówienia.
Ghotti
Lex Master
Model Lexusa: 350h

Post by Ghotti »

michal89 wrote: 11 Oct 2023, o 09:15 Cześć,
Mam pytanie z innej beczki. 04.10.2023 zamówiłem w salonie fsport. Z tego co widzę większość ludzi śledzi swojego zamówienie na aplikacji. Ja nie dostałem od dealera danych do logowania ani nic takiego. Czy to jakieś przeoczenie i powinienem się odezwać do sprzedawcy czy takie dane dopiero otrzymuje jak otrzymam stock w fabryce? Wiecie może jakie obecnie są czasy oczekiwania? Gdzieś na FB mi migneło, że ktoś dostał stock 2 tygodnie po złożeniu zamówienia.

napisz do handlowca podajac maila, musi go podpiac do zamówienia
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

Arianek wrote: 10 Oct 2023, o 23:23 Cześć,
W dniu dzisiejszym zamówiłem Lexusa NX 350H Prestige, pierwotnie chciałem wybrać wersje z pakietami Design/Tazuna lub Omotenashi jednak zależało mi najbardziej na szybkim odbiorze auta ze względu na problemy z obecnym samochodem. Ogólnie wyposażenie tej wersji mi odpowiada, z wyjątkiem felg 18”, które moim zdaniem są zdecydowanie za małe i wyglądają trochę śmiesznie. Orientujecie się czy można zakupić same felgi 20” od Lexusa?? Ewentualnie czy jakiekolwiek felgi aluminiowe zakupione w innym miejscu tez będą ok czy jednak lepiej postawić na oryginalne? Poza tym autko zrobiło na mnie bardzo duże wrażenie- i mam nadzieje, że tak już zostanie 😃 Opony i tak chciałem kupić wielosezonowe, gdyż bardzo sobie chwale takie rozwiązanie, ale zastanawiam się co z felgami- czy większy rozmiar felg wpłynie pozytywnie na inne niż wizualne aspekty takie jak np. na komfort jazdy, zawieszenie, spalanie?

a może to tylko złudzenie i na żywo nie wyglądają na takie małe?

a nie jest tak iż goły prestige nie ma homologacji na 20`? Możesz mieć problem przy stłuczce np. ;) niech się inni wypowiedzą

350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Arianek
Lex user

Post by Arianek »

Podpytam w salonie. Pytanie do osób, które posiadają auto na kołach 18”- czy rzeczywiście koła wydają się być takie małe jak na filmikach, które oglądałem na YouTube? Niestety nie miałem okazji zobaczyć na żywo tej wersji.. Szkoda, że taki długi czas oczekiwania na wersje z pakietami :(
Opinie w sumie są podzielone- wiele komentarzy czytałem, że komfort jazdy i wyciszenie lepsze na 18 niż na 20 runflat.
Klaudiusz
Lex Master

Post by Klaudiusz »

Arianek wrote:Podpytam w salonie. Pytanie do osób, które posiadają auto na kołach 18”- czy rzeczywiście koła wydają się być takie małe jak na filmikach, które oglądałem na YouTube? Niestety nie miałem okazji zobaczyć na żywo tej wersji.. Szkoda, że taki długi czas oczekiwania na wersje z pakietami :(
Opinie w sumie są podzielone- wiele komentarzy czytałem, że komfort jazdy i wyciszenie lepsze na 18 niż na 20 runflat.
Czesto widac na ulicy auta na 18. Jak jedziesz to trudno rozpoznac czy to 18 czy 20. Jak stoisz to niestety widac.

Arianek
Lex user

Post by Arianek »

Dzięki za informacje, bardzo dużo widzę NX na Warszawskich ulicach, ale niestety nie potrafię wyłapać jakie maja felgi i koła, wszystkie wydają mi się być bardzo podobne i nie wyglądają w żadnym wypadku źle. Sugerowałem się tym co usłyszałem w salonie, że 80% klientów wyjeżdża z salonu przynajmniej z pakietem Premium. Udało mi się właśnie zobaczyć pod salonem wersje Prestige na 18”, nie jest źle. Pytanie czy większe koła wnoszą coś poza wizualnym progresem i bezpieczniejszym najeżdżaniem na krawężniki itp. 
Attachments
IMG_1323.jpeg
IMG_1323.jpeg (86.83 KiB) Viewed 159 times
Ghotti
Lex Master

Post by Ghotti »

mniejsze koła, mniej hałasu, mniejsze spalanie, bezpieczniej na krawężnik? Na 18 masz więcej gumy pewnie to nie wiem czy tak na 20 bezpieczniej. Jak ci to bardzo nie przeszkadza to olej i tyle. Spytaj w salonie czy w ogóle można wrzucić 20 do Prestiga gołego przede wszystkim.
350h omotenashi

26.11.2021 - zamówienie
12.05.2023 - odebrany
Post Reply

Return to “Lexus NX”