Swap silnika 2JZ-GE do IS200.

Tuning zawieszenia, silnika, układu napędowego
Post Reply
BeeMiX
Lex Driver
Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd

Re: Swap silnika 2JZ-GE do IS200.

Post by BeeMiX »

Najlepsze co można zrobić w ISie to swap na 1JZ. Michalllw potwierdzi, sam go namówiłem na ten swap :)
tomekb
Lex Master
Model Lexusa: Avensis t25 1,8 aut, rx300 2gen.

Post by tomekb »

No oczywiscie np audi. a6 2.0 tdi 2010 170km 150kilometrow zrobilem w aucie z prsebiegiem 140000km 2 razy skrzynia robiona na gwarancji auto stanelo i na lawecie trzeba bylo zawozic pozqtym napisalem prawie tak szybka bylo tych aut z dsg wiecej ale nie forum o dsg
MoodY
Lex user
Model Lexusa: Gs430

Post by MoodY »

Nie mówię tu o awaryjności, tylko o tym jak ta skrzynia zmienia biegi, a to co innego. Dla mnie DSG to majstersztyk, więc porownanie tej skrzyni do zwykłego automata, to tak jak porównanie Wyborowej z denaturatem, ale nie o tym ten wątek...
Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....., to już żaden problem...
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
tomekb
Lex Master

Post by tomekb »

Taka twoja opinia mam. inna z doswiadczenia .Majstersztyk wytrzymywal by minimum 400000ikm a nie 100000km.
Jezdziles is300 ze sprawnym automatem z przebiegiem okolo 250000km? Ja tak. Moja subiektywna opinia jest taka jak wyzej napisane. Pokarz mi v6 r6 v8 z dsg?
Wracajsc do tematu is300 automat do jazdy na codzien jest najbardziej optymalny.
MoodY
Lex user
Model Lexusa: Gs430

Post by MoodY »

Wszystkim dogodzić się nie da, ale wszystkich wku....., to już żaden problem...
Swapy, tuning, mechanika... poprawianie po drrrrrrruciarzach!!! - Hasło reklamowe 2012.
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

BeeMiX wrote:Najlepsze co można zrobić w ISie to swap na 1JZ. Michalllw potwierdzi, sam go namówiłem na ten swap :)
Taaa :dirol: Dzięki BeeMiX :piwko:
Męczy mnie tylko codzienne grzanie turbin i ich studzenie , troche czasu dziennie tracę na to ale można zawsze zrobić odpalanie na pilota i turbotimer :biggrin2:
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
carinus
Lex Master
Model Lexusa: RX400h,IS220d

Post by carinus »

Yarecki wrote:
carinus wrote:Chciałem kupić IS300 jednak ten automat dupy nie urywał i nie odczuwałem większej różnicy w dynamice jazdy.Dopłata była spora więc dałem spokóji teraz już w grę wchodzi tylko kompresor albo turbinka.
Bez przesady, postaw je obok siebie to zobaczysz różnicę a jaśniej mówiąc przepaść :ok:
Nie pisalem ze nie było żadnej różnicy,lecz była mało przekonująca,jak dlamnie nie warta tych pieniedzy.Liczyłem na więcej.Na lexa przesiadałem się ze 175KM,1230kg cariny GTi która do setki miala ok.8s więc odczucia w IS300 były trochę mdłe.Zaznaczam ze to są moje odczucia,zona mówiła to samo,koledzy którzy ze mna testowałi potwierdzili.
tomekb
Lex Master

Post by tomekb »

Kamilku faktycznie zapomnialem tez o skrzyni Pdk e porsze i dwusprzegloece w evo ale i tak na dzien dzisiejszy jest to skrzynia awaryjna i wole klasyczne automaty 5- 6- 7- biegowe
michalllw
Lex Master
Model Lexusa: IS-F

Post by michalllw »

DSG i tak jest mega kozacką skrzynią bo szybko zmienia biegi i nic tego nie zmieni :biggrin2: Mody dobrze napisał że to tak jak porównanie Wyborowej z denaturatem, pierwsze automaty też się pewnie psuły jak zresztą wszystko pierwsze :laugh1:
https://www.facebook.com/MMniceCARS/
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

tomekb wrote:Taka twoja opinia mam. inna z doswiadczenia .Majstersztyk wytrzymywal by minimum 400000ikm a nie 100000km.
Jezdziles is300 ze sprawnym automatem z przebiegiem okolo 250000km? Ja tak. Moja subiektywna opinia jest taka jak wyzej napisane. Pokarz mi v6 r6 v8 z dsg?
Wracajsc do tematu is300 automat do jazdy na codzien jest najbardziej optymalny.
Mam okazję jeździć passatem z diesel'em i dsg, powiem tak wsiadając po raz pierwszy, naczytawszy się jakie to robi oh i ah bardzo się zawiodłem, gdyż w stosunku do skrzyni z is300 nie było wielkiej różnicy w stosunku do lat ile nad tym pracowano i do tego, że to 2 skrzynie w 1 oraz jak każdy się spuszcza nad tym szczególnie ten co nie jeździł.
Awaryjność na bardzo wysokim poziomie będzie generować kolejnych użytkowników bojących się automatów jak było po "multitronic'ach".
Post Reply

Return to “Tuning mechaniczny”