AISINtwiti7 wrote:A jakie założyłeś sprzęgło?Damian87 wrote:Z postów wynika ze wszyscy mieliście problem z kołem 2masowym, a były jakieś inne objawy typowe przy tej usterkce?
U mnie szarpie przeważnie na dobrze rozgrzanym silniku, poza tym nie ma innych objawów, biegi wchodzą dobrze nie szarpie przy odpaleniu czy gaszenia silnika, nic nie stuka po odjęciu i dodaniu gazu.
Dodam że szarpanie występuje tylko przy wolnym ruszaniu np. w korku, przy szybkim, energicznym ruszaniu jest ok, im wolniej puszczam sprzęgło tym jest gorzej a kompletne sprzęgło wymieniałem może 30kkm temu.
[IS200] Lekkie szarpanie przy ruszaniu
- Damian87
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
Re: Re:
- twiti7
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Re: [IS200] Lekkie szarpanie przy ruszaniu
Mam dokładnie to samo i własnie na AISIN zaczęło się po zmianie sprzęgła, oryginalne zaczęło się ślizgać problem występuje tylko jak wszystko się porządnie rozgrzeje. W zimie problemu nie ma.
Kolega miał na AISN podobne objawu w corolli TS zmienił i jak ręką odjął założył EXEDY
Kolega miał na AISN podobne objawu w corolli TS zmienił i jak ręką odjął założył EXEDY
- twiti7
- Lex user
Własnie zamieniłem AISINA ogólnie dostępnego na rynku na regenerowanego AISINA made in JAPAN od Rikiego. I problem jak ręką odjął poprzedni AISIN wyglądał przy tym od RIKIEGO jak by był zaorany 
Sprzęgło zregenerowałem za 175zł u Radzikowskiego w Warszawie na Burakowskiej. Sprawdzone obrobiony docisk nowe okładziny LUKA.
A tak wygląda AISIN po przebiegu 30tys:)
[iframe]http://imgur.com/a/Ul7WY/embed[/iframe]

Sprzęgło zregenerowałem za 175zł u Radzikowskiego w Warszawie na Burakowskiej. Sprawdzone obrobiony docisk nowe okładziny LUKA.
A tak wygląda AISIN po przebiegu 30tys:)
[iframe]http://imgur.com/a/Ul7WY/embed[/iframe]
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
co to jest AISIN ogólnie dostępny na rynku?
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- Pepe_GD
- Lex user
A ten nowy ASIN jakiej produkcji był?
- twiti7
- Lex user
Intercars inne hurtownie moto.carsik wrote:co to jest AISIN ogólnie dostępny na rynku?
- twiti7
- Lex user
Pierwszy montaż.Pepe_GD wrote:A ten nowy ASIN jakiej produkcji był?
- Pepe_GD
- Lex user
Pytam o tego nowego a nie o ten od Rikiego
. Tez byl made in Japan ?

- ZielonyHG
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus IS200
U mnie również wystepuje problem z szarpaniem, z tym że szarpie przy zmianie biegów z 1 na 2 i z 2 na 3, na wyższych jest ok. Zauwazyłem też że jak jade np. na 2 czy 3 lub 4 odpuszczę gaz, i dodam go z powrotem to szarpnie raz czy dwa razy. Bardziej wygląda mi to na luzy na układzie przeniesienia napędu. Ktoś ma podobnie?
- twiti7
- Lex user
Pepe_GD wrote:Pytam o tego nowego a nie o ten od Rikiego. Tez byl made in Japan ?
Nowy jest od Rikiego po regeneracji u Radzikowskiego. W sumie kosztował jak dobrze pamiętam 50 + 175
Stary był z jakiejś hurtowni moto Intercars i kosztował około 600 - 700zł podobno był made in japan

Podobne objawy na sprzęgle AISIN miał kolega w Toyocie TS jak auto pojeździło w korku postało trochę po dłuższej strasie tak że wszystko złapało temperaturę od silnika to szarpało i nie dało się ruszyć.
Docisk który oddałem do regeneracji wraz z tarczą był idealny nie wymagał w zasadzie obróbki ten trzeba by przetoczyć z 0,5mm tak równa jest powierzchnia która styka się z tarczą. Wygląda na to że materiał cierny na tarczy pod wpływem temperatury się jakoś odkształca i nie równo zużywa tarcze w docisku.