Co po lexusie....

Rozmowy na tematy nie koniecznie związane z marką lub motoryzacją
Post Reply
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Re: Co po lexusie....

Post by maniek_ls400 »

michalm320 wrote:Z tych wszystkich aut o których mowa to ja bym się zainteresował Hondą Accord.
Mój sąsiad 'po garażu' ma taką : http://otomoto.pl/honda-accord-jak-nowa ... 54596.html tylko, że czarną i z manualną skrzynią. Jeździ to auto przepięknie, osiągi ma niesamowite i jest dodatkowo bardzo ładne.
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
Narf
Lex user
Model Lexusa: :)

Post by Narf »

michalm320 wrote:Z tych wszystkich aut o których mowa to ja bym się zainteresował Hondą Accord. Tyle tylko że z silnikiem 2.4 bo ten 2.0 ma ponoć (info z ASO z Krakowa) problemy z wałkami rozrządu i po ok 100tyś km trzeba je po prostu wymienić. Trzeba też uważać na korozję (maska, tylne nadkola). Pomijając te minusy to Accord jest zajebisty. Jeździłem kilka razy i świetnie się prowadzi, fotele dobrze trzymają, silnik na wysokich obrotach przyjemnie warczy, drogi się trzyma bardzo dobrze, wnętrze wykonane solidnie. No i ten wygląd... gleba + felga i dupy ściągają majtki przez głowę :)
moj kolega ma takiego 2.0 nie ma problemow z nim, nie ma zadnej korozji, ale jak dla mnie trcohe malo mocy, ten 2.4 powinien dawac rade :)
ciekawa opcja jest tez Jaguar
http://otomoto.pl/jaguar-x-type-C26120644.html
http://moto.allegro.pl/jaguar-x-type-le ... 44519.html
maniek_ls400
Lex Master
Model Lexusa: W221 S500

Post by maniek_ls400 »

Jeżdziłem takim jagiem (wziąłem z wypożyczalni na czas naprawy LS400) - miał napęd 4x4 i było to 2,5 PB. Miał świetny gang silnika i prowadził sie świetnie szczególnie w ciasnych zakrętach. Niestety trochę palił - ok. 13-17l (jak go buciłem) no i z estetytki nie mogłem się przekonać do pionowej deski rozdzielczej :(
Mariusz M.
Sprzedam części do LS430 2001 President Tel. 606-103-211
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

x-type ma tragiczne hamulce, spore problemy z wtryskami, i nie jest za przestronny
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
Travis
Lex Master
Model Lexusa: GS430 MK3

Post by Travis »

Narf wrote:
michalm320 wrote:Z tych wszystkich aut o których mowa to ja bym się zainteresował Hondą Accord. Tyle tylko że z silnikiem 2.4 bo ten 2.0 ma ponoć (info z ASO z Krakowa) problemy z wałkami rozrządu i po ok 100tyś km trzeba je po prostu wymienić. Trzeba też uważać na korozję (maska, tylne nadkola). Pomijając te minusy to Accord jest zajebisty. Jeździłem kilka razy i świetnie się prowadzi, fotele dobrze trzymają, silnik na wysokich obrotach przyjemnie warczy, drogi się trzyma bardzo dobrze, wnętrze wykonane solidnie. No i ten wygląd... gleba + felga i dupy ściągają majtki przez głowę :)
moj kolega ma takiego 2.0 nie ma problemow z nim, nie ma zadnej korozji, ale jak dla mnie trcohe malo mocy, ten 2.4 powinien dawac rade :)
ciekawa opcja jest tez Jaguar
http://otomoto.pl/jaguar-x-type-C26120644.html
http://moto.allegro.pl/jaguar-x-type-le ... 44519.html
Jak miałem kupić auto to zastanawiałem się nad Jaguarem X-Type 3.0 4x4 i IS200 wybrałem IS i w sumie żałuje teraz. Wystraszyłem się kilku opinii że Jagi to awaryjne auta. Kolega kupił rok temu i do tej pory zero problemów. Pewnie zaraz się rzucicie na mnie z nożami ale co mi tam to moja opinia: jedyne co teraz przemawia za IS200 to wygląd i w miarę mała usterkowość. Piszę w miarę bo nie jest to bezawaryjny samochód i ma kilka kluczowych wad przez które nie kupiłbym tego auta po raz drugi. Tak ja X-Type jest "prawie" małym Jagiem tak samo IS200 jest "prawie" lexusem.
sandr
Lex user
Model Lexusa: RX450h

Post by sandr »

Hmm, odnoszę wrażenie że tytuł wątku może wprowadzać w błąd. "Co po lexusie..." wydaje mi się, że bliższy prawdzie był by "Co po lexusie IS".
Jako użytkownik GS300 MKII nie mam do swojego pojazdu większych zastrzeżeń, samochód jak do tej pory bezawaryjny, spalanie akceptowalne, komfort (fakt, wygłuszałem dodatkowo) i osiągi jak dla mnie wystarczające. Że stary, owszem ale z klasą. Dla tego, jak tylko Bóg i finansowanie pozwolą - następnym również będzie Lexus... :ok:

P.S.
Jaguar za ~25.000 zł... nie stać mnie na to :fiu:
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

michalm320 wrote: No i ten wygląd... gleba + felga i dupy ściągają majtki przez głowę :)
Ciekawe podejście podczas zakupu auta :biggrin2:
dS wrote:x-type ma tragiczne hamulce, spore problemy z wtryskami, i nie jest za przestronny

Piszesz tak jakby IS był przeogromny

mikrus wrote: Saab w tej chwili to tak samo auto koncernu GM i dużo w nim z Opla. Jednak nie koniecznie świadczy to o tak samo tanich częściach eksploatacyjnych. Z Volvo to jest podobnie jak z nowymi Jaguarami... płyta podłogowa Mondeo i doklejony znaczek danej marki.
Dokładnie - saab 9-5 w porównaniu w porównaniu do is'a miażdży lexusa wiem że to nie ta klasa, ale cenowo podobnie a tu chyba sugerujemy się kwotą zakupu.

Zatem, fajnie że ktoś trzeźwo podchodzi do tematu nie zaślepiony znaczkiem :LEXUS: który jak dupnie to zaczynają się schody, di saaba, volvo gratów jest pełno na półkach a do lexusa nie ma prawie nic poza filtrami i to też nie do każdego modelu.
Nie wspomnę jak jedziesz do warsztatu jak podchodzą do marek "popularnych" a jak do lexa.
dygus
Lex user
Model Lexusa: is250

Post by dygus »

Moj tesc od trzech lat jest w posiadaniu Jagiego XJ8 Long 4.0... Komfort mysle ze bardzo podobny co w GS-ie i spalanie tez:) Jeżli chodzi o ceny eksploatacyjne ta wbrew opiniom sa tansze niż do naszych aut. Jedyny minus - jest za długi do miejskiej jazdy..
dS
Lex Master
Model Lexusa: GS430

Post by dS »

Yarecki wrote:Piszesz tak jakby IS był przeogromny
IS to mały sedan o zacięciu sportowym, podobnie jak Bawara serii 3, więc przestronna buda nie jest mu potrzeba, ale mimo tego w IS czuje że mam więcej przestrzeni. X-Type to po prostu bardziej luksusowy sedan dla statecznego pana wiec jak by nie było bardziej oczekuje się luksusu, który po części wyraża się właśnie w oferowanej przesrzeni. Niestety z Jagami już tak jest, przykładowo XJ, buda ponad 5m czyli tyle co LS, a mając 190cm szorujesz czaszką po podsufitce a kolanami możesz włączać kierunki i wycieraczki.
"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."
dygus
Lex user
Model Lexusa: is250

Post by dygus »

Ja mam 198cm czesto jezdzilem tym autem i nie narzekalem na miejsce nad głową albo przy nogach... Tak jak pisałem... mozna zapomniec o bezstresowej jezdzie miejskiej jest po prostu za długi.:) i to jest duzym minusem a nie miejsce dla kierowcy
Post Reply

Return to “Na każdy temat”