[IS200] Lekkie szarpanie przy ruszaniu
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200
Re: [IS200] Lekkie szarpanie przy ruszaniu
wielokrotnie pisałem, że dostępne są dwa rodzaje AISINa na rynku, ale wszyscy wolą tańsze 

www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
- twiti7
- Lex user
- Model Lexusa: is200
A pisales jak w hurtowni poznać który jest który, bez zniżek ten był za około 900PLNcarsik wrote:wielokrotnie pisałem, że dostępne są dwa rodzaje AISINa na rynku, ale wszyscy wolą tańsze
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
ZielonyHG wrote:U mnie również wystepuje problem z szarpaniem, z tym że szarpie przy zmianie biegów z 1 na 2 i z 2 na 3, na wyższych jest ok. Zauwazyłem też że jak jade np. na 2 czy 3 lub 4 odpuszczę gaz, i dodam go z powrotem to szarpnie raz czy dwa razy. Bardziej wygląda mi to na luzy na układzie przeniesienia napędu. Ktoś ma podobnie?
U mnie to samo, póki co zdiagnozowałem lekko naderwaną poduszkę skrzyni biegów i luz w dyfrze, półosiach + luzy na tulejach dyfra i przodu wózka. Szczerze to nie wiem co z tym zrobić .....
Co do tematu, ile wytrzyma takie zregenerowane sprzęgło?
- twiti7
- Lex user
- Model Lexusa: is200
Takie szarpnięcia to mogą być własnie mocowania elementów przeniesienia napędu, luzy na dyferencjale podobnie mam w rav 4 żony ale to z 2000 roku auto z nie znanym przebiegiem.
Jak auto całe nie rdzewieje można się pobawić w poliuretan zwymiarowac elementy np febest - maja sporo elementów ale takiej sobie jakości.
GT4 maja elementy zawieszenia o gumach do wózka nie słyszałem ale pewnie gdzieś ktoś coś robił ew ASO
Co do sprzęgła spokojnie powinno wytrzymać. Tarcza ma nowe okładziny luka wszystko wygląda jak nowe sprzęgło jakieś zużycie ma tylko docisk. Sprzęgła było w takim stanie że mogłem zakładać bez regeneracji.
Jak auto całe nie rdzewieje można się pobawić w poliuretan zwymiarowac elementy np febest - maja sporo elementów ale takiej sobie jakości.
GT4 maja elementy zawieszenia o gumach do wózka nie słyszałem ale pewnie gdzieś ktoś coś robił ew ASO

Co do sprzęgła spokojnie powinno wytrzymać. Tarcza ma nowe okładziny luka wszystko wygląda jak nowe sprzęgło jakieś zużycie ma tylko docisk. Sprzęgła było w takim stanie że mogłem zakładać bez regeneracji.
- ZielonyHG
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus IS200
Gumy tylnego wózka były wymieniane na nowe jakoś dwa miesiące temu, oczywiście na oryginalne od Toyoty. Żadnej poprawy nie zauważyłemmedyss wrote:ZielonyHG wrote:U mnie również wystepuje problem z szarpaniem, z tym że szarpie przy zmianie biegów z 1 na 2 i z 2 na 3, na wyższych jest ok. Zauwazyłem też że jak jade np. na 2 czy 3 lub 4 odpuszczę gaz, i dodam go z powrotem to szarpnie raz czy dwa razy. Bardziej wygląda mi to na luzy na układzie przeniesienia napędu. Ktoś ma podobnie?
U mnie to samo, póki co zdiagnozowałem lekko naderwaną poduszkę skrzyni biegów i luz w dyfrze, półosiach + luzy na tulejach dyfra i przodu wózka. Szczerze to nie wiem co z tym zrobić .....
Co do tematu, ile wytrzyma takie zregenerowane sprzęgło?

-
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200 Classic
a gumy trzymające dyfer? U mnie jest taki luz że każde lekkie odpuszczenie i muśniecie gazu powoduje głuche łupnięcie z tyłu. Dyfer się rusza góra dół na tych gumach ale czy tak ma byc to nie wiem dlatego pytam jak u was?