GS300 mkIII Prins AutoGas

Wybór instalacji, pomoc techniczna, oraz wszystkie informacje związane z zakładaniem LPG do Lexusa GS
Post Reply
Cinkos
Lex user
Model Lexusa: GS 450h

Re: GS300 mkIII Prins AutoGas

Post by Cinkos »

Ma-Zi napisz proszę jaką ty masz tą butle, że brutto masz 82 l. Czekam na sprzęt zanim dojdzie z Holandii i też chciałbym włożyć taką 82 l.

Proteza czy nie proteza a kogo to interesuje ? Liczy się wynik . Wynik jest taki ,że auto jeździ w większości na LPG a nie PB a że sobie dopala PB no cóż. W dieslach VW masz ten cały adblue i co też dopala coś innego niż tylko diesla. Jak mi ostatnia wciągnął w mieście 15l to ja dziękuje :) hybrid mi bierze 11l i to myślę, że jest sporo ale 15l to bez jaj.
WojtasIS250
Lex user
Model Lexusa: GS300

Post by WojtasIS250 »

U mnie wchodzi do butli 65l ale lekko jest plywak wygiety co daje mi zasieg 400-500km. Teraz przynajmniej mniej zwracam uwage na spalanie odkad mam gaz i korzystam czesciej z auta. A spalanie potrafi w miescie osiagnac nawet 16-17l a i dalo by sie wiecej napewno.

Ludzie narzekali, ze nie ma jeszcze instalacji go GS300 mk3 a jak juz sie pokazala to niektorzy maja jakies 'ale' do spalania benzyny albo ladownosci auta. A ja sie ciesze pelna geba, ze moge w koncu jezdzic na gazie przy moich przebiegach.
WojtasIS250
Lex user

Post by WojtasIS250 »

wojtekS wrote:
Ale skąd je weźmiesz ? Kupisz coś z ebaya ? Nieprzewidywalny skutek. A wzmocnione sprężyny od hybrydy masz od ręki.
Jezeli juz sprezyny od hybrydy to tylko na tyl czy na obie osie? Dlugosc jest taka sama? Pytam dla potwierdzenia bo ostatnio parkowalem obok hybrydy i wydaje sie miec taki sam przeswit. Skad je wyczarowac? ASO czy uzywki z allegro?
Yarecki
Lex Master
Model Lexusa: gs

Post by Yarecki »

WojtasIS250 wrote:Twojego auta tez sie kiedys nie dalo zagazowac ale w koncu znalazl sie mega mozg ktory to zrobil. W naturze zawsze cos sie zaczyna i konczy. Jakos do audi i vw juz dawno zrobili intalacje do bezposredniego wtrysku wiec teraz czas na mniej popularnego Lexusa GS oraz IS. Najpierw zobacz, przejedz sie i ogarnij w temacie a pozniej dopiero twierdz, ze to jakies wydumki protezowe. Waga auta wzrasta o podobne wartosci w przypadku normalnego wtrysku i DI wiec nie rozumiem kto narzeka, ze ciezko. Przy normalnym wtrysku tez wozisz zapas Pb w baku. Technika idzie do przodu i musi sprostac wygorowanym wymaganiom ludzkosci... i nie da sie kazdemu dogodzic jednoczesnie w tym samym czasie.
Panie ja jeździć tym nie musze to tak jak kiedyś pakowali mixer do sekwencji tak teraz wala protezę do DI.
Branże znam lepiej, niż Ci się wydaje a pisanie że do VW zrobili jest na wyrost.
Nie do każdego to raz, dwa jest ich najwięcej i tam producenci szukają kasy a 3 to lex ma pośredni z bezpośrednim to ciągnie za sobą sporo problemów/kosztów by to zrobić właściwie.
Poza tym DI ma tyle niewiadomych i nieprzewidzianych drogich problemów że głowa mała, ale bawcie się dobrze.
Ja nie znoszę półśrodków i tyle.
Cinkos
Lex user

Post by Cinkos »

Jaki wam wszedł zbiornik do bagażnika ??? chodzi mi o wymiary oraz pojemność.
WojtasIS250
Lex user

Post by WojtasIS250 »

Cinkos wrote:Jaki wam wszedł zbiornik do bagażnika ??? chodzi mi o wymiary oraz pojemność.
Wymiarow nie pamietam ale wchodzi mi 65 litrow co wystarcza na 500km
Cinkos
Lex user

Post by Cinkos »

Dla zainteresowanych zbiornik jaki wchodzi bez żadnych przeróbek i bez zmian bagażnika to 680x250 - 75l. Od dziś będę koleją osobą z LPG Prins do GS 300:)
WojtasIS250
Lex user

Post by WojtasIS250 »

Zycze niezawodnosci i dluuugich przebiegow. Daj znac za kilka dni jak odczucia
MA-ZI
Nowy lex user
Model Lexusa: GS 300

Post by MA-ZI »

U mnie już przejechanych 11000km na gazie instalacja chodzi bez zarzutu. Zużycie gazu od 11.3l spokojna jazda do 17l miasto 15,5l autostrada szybka jazda. Podczas przejechanych 11000km zużycie benzyny dotrysk i rozruch ok 35l ;)
wojtas2
Lex user
Model Lexusa: gs 300

Post by wojtas2 »

MA-ZI wrote:U mnie już przejechanych 11000km na gazie instalacja chodzi bez zarzutu. Zużycie gazu od 11.3l spokojna jazda do 17l miasto 15,5l autostrada szybka jazda. Podczas przejechanych 11000km zużycie benzyny dotrysk i rozruch ok 35l ;)
A ile Ci kosztowała instalacja ze wszystkim ?
Post Reply

Return to “Instalacje Gazowe”