Mam pytanie, jakich tarcz hamulcowych używacie, które możecie polecić i przede wszystkim, czy są dostępne ceramiczne tarcze do Altezzy/

na indywidualne zamówienie pewnie byś dostał ale to jest koszt połowy twojego auta conajmniej.Elmosquito wrote:ceramiczne tarcze do Altezzy/??
Wymiana tarczy to tylko usunięcia objawu a nie przyczyny. Czekać tylko aż pokrzywi nową tarczęElmosquito wrote:Co ile wymieniacie tarcze przy klockach EBC?
Ja mam spory problem z hamulcami, wg mnie jest jedyny niedopracowany element w moim Leszku, moze dlatego, że są wspólne z IS200. W zaszłym roku (pażdziernik/listopad) frezowałem tarcze, bo zaczeły "bić", po 4 miesiacach miałem to samo, ostatnio frezowałem tarcze II raz obecna grubość to ok 30,5 mm. czyli najwyższa pora wymienić. Nie potrzebuje sportowych zestawów, bo ja głównie używam auta w celach cywilnych. Czasami zdaży mi sie przycisnąc i wtedy pojawiaja sie problemy z przegrzamymi hamulcami( w Leszku juz 3 razy). Potrzebuje czegoś o kulturalnej pray przy ekstramalnie wysokich temp. oraz długiej żywotności, czyli ceramika. Ponoć do BMW mozna kupic takie cuda za tysiaka, może to byc prawda?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest