3 tygodnie temu kupilem is250-tke (salon polska) z przebiegiem 200k km. Samochód jest w automacie (moj pierwszy lexus i pierwszy automat). Zastanawia mnie jedna rzecz.
Silnik po odpaleniu na zimnym ma jakies 1300 rpm na P po przełaczeniu na bieg R lub D obroty natychmiast spadają do 600 rpm. Czy tak powinno być?
Następne co mnie zastanawia jak uruchamiam rozgrzany silnik to na P ma 700 -750 rpm natomiast zmieniajac na D lub R obroty spadają do 600 rpm czasami polecą niżej do 500 rpm. Czy tak powinno być?
Następnie dojeżdżając do np świateł i zatrzymując samochód też jest najpierw 500 rpm potem momentalnie do 600 rpm.
Check engine sie nie swieci. Silnik równo pracuje, ladnie sie wkręca na obroty. Do kompa jeszcze nie podpinałem. Mam kabelek ELM327... Jaki najlepiej program używac dla Lexusa z tym kablem? no chyba ze tez zadziała tactrix 2.0 lub 1.4u z evo ale nie sądze.
Dodam że wymieniłem już olej w skrzyni dynamicznie, w silniku tez zmieniony z filtrami. Zastanawiam się nad wymianą świec...
Ma ktoś może manuala technicznego do is250-tki lub może ktoś wie skąd mogę takiego ściągnąć/kupić?
Moje pytania wybikają z tego ze mnie wszystkie niedociągniecia w samochodzie doprowadzaja do szału i staram sie tego Lexusa doprowadzic do igiełki.
W garazu mam jeszcze evolucje ale mocno dłubięta i obroty mam stałe na 1200 rpm i nic nie skacze...
Ps. Przepraszam za stylistyke i błedy jezeli jakies sie pojawiły ale piszę zdecydowanie lepiej po Angielsku

Ps2. Dzieki za pomoc