lexus is220d nie odpala po wymianie silnika
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is220d
lexus is220d nie odpala po wymianie silnika
Witam wszytkich i prosze o pomoc .Mam problem z moim lexusem IS 220D taki ,ze po wymianie silniki nie moge go odpowietrzyc i paliwo sie nie dostaje do wtryskiwaczy ,czyli nie wychodzi z pompy .Prawdopodobnie jest zapowietrzona pompa wysokiego ciśnienia. Bardzo prosze o pomoc co mam zrobic zeby ją odpowietrzyc .Pozdrawiam wszystkich .
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS 220d
Re: lexus is220d nie odpala po wymianie silnika
Jest taka funkcja Priming to jest do odpowietrzania. Włanczasz ją tym zestawem przycisków, które sa po lewej stronie u dołu obok kierownicy. Są tam różne funkcje musisz wyszukać Priming wcisnąć okrągły guzik żeby zmieniło sie na On. Zaczekasz chwile samo się zrobi i wyłączy. Było to juz chyba opisywane na forum.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is220d
Robiłem to juz uzywałem tego przycisku i tej funkcji ,paliwo jest podawane do pompy wysokiego cisnienia i na tym sie konczy ,dalej juz nie idzie .Nie ma paliwa w cale w listwie i we wtryskach .Moze musze jakos odpowietrzyc pompę zeby mogło to paliwo popłynąc dalej .Sprawdzałem równiez zawór wyskoiego cisnienia w pompie i jest sprawny .Nie wiem co dalej robic ,że by to paliwo mogło popłynąc dalej do silnika .Pozdrawiam
-
- Nowy lex user
Mam do Was pytanie odnośnie wspomnianej funkcji Priming.
Co prawda nie miałem jeszcze potrzeby skorzystania z niej, ale ćwiczebnie próbowałem ją uaktywnić. Nie jestem w stanie przejść w stan ON. Jest nieaktywna i zawsze przechodzi na wyświetlaczu w stan OFF. Czy to normalne? Czy są jakieś określone warunki kiedy Priming można uruchomić?
Będę wdzięczny za info.
Co prawda nie miałem jeszcze potrzeby skorzystania z niej, ale ćwiczebnie próbowałem ją uaktywnić. Nie jestem w stanie przejść w stan ON. Jest nieaktywna i zawsze przechodzi na wyświetlaczu w stan OFF. Czy to normalne? Czy są jakieś określone warunki kiedy Priming można uruchomić?
Będę wdzięczny za info.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS 220D
Witam. Opcja priming służy do podania paliwa i odpowietrzenia układu czyli w momencie kiedy zabrakło paliwa i po zatankowaniu należy jej użyć bądź też po wymianie filtra paliwa. Wydaje Ci się, że nie chce Ci wskoczyć na ON z tego względu, że w momencie wybrania ON momentalnie przeskakuje na OFF ale jeśli przysłuchasz się dobrze to usłyszysz jak pompa działa. Więc działa 

-
- Nowy lex user
Dzięki rodzyn za podpowiedź. Sprawdzę przy okazji.