Problem z AFS OFF
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lexus RX400H
Problem z AFS OFF
Witam, zmieniłem żarnik /OSRAM/ w ksenonie w RX 400h'06 i lampa świeci się , ale pojawia się migoczący komunikat AFS OF. Lampy po uruchomieniu zapłonu działają prawidłowo lewo- prawo, ale komunikat jest.Oczywiście wyłączanie ani włączanie przyciskiem na desce nic nie daje. Proszę o pomoc lub gdzie w W-wie lub w okolicach Bródna, Pragi czy Legionowa podjechać???
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX400h
Re: Problem z AFS OFF
Czy poradziłeś sobie z tym problemem AFS oFF ? Mam od jakiegoś czasu ten sam problem w RX400h i nie mogę go rozwązac, zdarza się ze uda się uruchomić auto i światła zadziałają prawidłowo i nie ma na wyswietlaczu komunikatu ale obecnie problem się już tak nasilił ze za każdym odpaleniem nie mam prawidłowo działających skrętnych reflektorów. Prosźe o informacje kto i jak Ci pomógł.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX400h
Czy poradziłeś sobie z tym problemem AFS oFF ? Mam od jakiegoś czasu ten sam problem w RX400h i nie mogę go rozwązac, zdarza się ze uda się uruchomić auto i światła zadziałają prawidłowo i nie ma na wyswietlaczu komunikatu ale obecnie problem się już tak nasilił ze za każdym odpaleniem nie mam prawidłowo działających skrętnych reflektorów. Prosźe o informacje kto i jak Ci pomógł.rocki65 wrote:Witam, zmieniłem żarnik /OSRAM/ w ksenonie w RX 400h'06 i lampa świeci się , ale pojawia się migoczący komunikat AFS OF. Lampy po uruchomieniu zapłonu działają prawidłowo lewo- prawo, ale komunikat jest.Oczywiście wyłączanie ani włączanie przyciskiem na desce nic nie daje. Proszę o pomoc lub gdzie w W-wie lub w okolicach Bródna, Pragi czy Legionowa podjechać???
-
- Lex Driver
- Model Lexusa: GS 300
Wątpię żeby dał jakąś odpowiedź.Ostatnia wizyta w listopadzie 2015r
Jeden post z problemem.Jak rozwiązał to już zapomniał poradzić.

- szwed
- Lex user
- Model Lexusa: RX 450h F
Widzę, że częsta przypadłość RX400 tez tak miałem.
W moim przypadku działo się to w szczególności jak padał deszcz!
I myśle, że było to spowodowane czujnikiem pozycjonowania ksenonow.
Czytałem ze pomaga rozkręcenie i czyszczenie.
Sam nie zdążyłem tego sprawdzić bo sprzedałem go takiego ale osoba kupująca powiedziała, że będzie to naprawiać a jesteśmy w stałym kontakcie wiec jak go naprawi to postaram się nie zapomnieć i napisze co i jak.
W moim przypadku działo się to w szczególności jak padał deszcz!
I myśle, że było to spowodowane czujnikiem pozycjonowania ksenonow.
Czytałem ze pomaga rozkręcenie i czyszczenie.
Sam nie zdążyłem tego sprawdzić bo sprzedałem go takiego ale osoba kupująca powiedziała, że będzie to naprawiać a jesteśmy w stałym kontakcie wiec jak go naprawi to postaram się nie zapomnieć i napisze co i jak.