Hej chłopaki ! Mam od jakiegoś czasu następujący problem. Mój IS300 jak jest zimny i stoi trochę to słabo odpala... w sensie nie za pierwszym razem i za drugim czasem... z czym to jest związane ? Będe wdzięczny za radę !
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
IS300 kiepsko odpala
- yasmin80
- Lex user
- Model Lexusa: IS300 Sport Cross
- bobi
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
Re: IS300 kiepsko odpala
A jaki jest stan akumilatora? Sprawdz napięcie czy jest powyżej 12V przed odpalaniem auta. Jak odpialisz sprawdz czy masz ładowanie - wtedy powinna być więcej niż 14V.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Masz LPG?yasmin80 wrote:Hej chłopaki ! Mam od jakiegoś czasu następujący problem. Mój IS300 jak jest zimny i stoi trochę to słabo odpala... w sensie nie za pierwszym razem i za drugim czasem... z czym to jest związane ? Będe wdzięczny za radę !
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 300
Jak wyżej... jeśli jest LPG może zalewa Ci gazem kolektor dolotowy przez nieszczelną membranę w parowniku...
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
ma3x998 wrote:może zalewa Ci gazem kolektor dolotowy przez nieszczelną membranę w parowniku...

- dzida
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
Wiąże się to z dłuższym kręceniem? Jak tak to temat jest znany przez nieszczelność pompy paliwa, która nie trzyma ciśnienia w układzie paliwowym i benzyna cofa się do zbiornika. Musisz pokręcić aby ciśnienie wzrosło i pali.
- andrew
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
Miałem to samo, ale łatwo wykluczyć tę usterkę. Wystarczy pojeździć kilka kilometrów na benzynie, zgasić na benzynie i następnym razem też odpalić na benzynie. Dzięki temu gaz będzie tylko w butli.ma3x998 wrote:Jak wyżej... jeśli jest LPG może zalewa Ci gazem kolektor dolotowy przez nieszczelną membranę w parowniku...
Last edited by andrew on 26 Dec 2015, o 21:38, edited 1 time in total.
-
- Lex user
Miałem tak u siebie w is 200. Ze starości bebechy parownika się zużyły. Remont parownika pomógł... i faktycznie można to zdiagnozować tak jak pisze "andrew"Yarecki wrote:ma3x998 wrote:może zalewa Ci gazem kolektor dolotowy przez nieszczelną membranę w parowniku...skąd takie rewelacje.
-
- Lex user
- Model Lexusa: Is 300
Ja mam swojego is'a od lutego i powiem ci szczerze ze mam taki sam problem i walcze z nim raz zaciekle raz mniej bo wiadomo trzeba jezdzic autem. Problemu nie wyeliminowalem. Samochod sprawdzony jest w kazdy sposob jaki mi podrzucano na forum niestety nic to nie dalo... Swiece, cewki, uklad paliwowy, zawory, cisnienie w cylindrach. Komp nie pokazuje zupelnie nic zero jakichkolwiek bledow. z mechanikiem zaczelismy chyba za bardzo zglebiac temat i zaczniemy znowu od podstaw wymienie akumulator moze podjade do serwisu czy nie maja w jakims help desku podobnych przypadkow moze to blad w opragramowaniu. Zobacze walka trwa
jak zwlacszysz swoj problem daj znaka ja cos ogarne to sie odezwe:)

Last edited by Miki.91 on 26 Dec 2015, o 23:32, edited 1 time in total.
- klexus
- Lex Master
CZy odpalasz z lpg czy PB??
bo czegoś nie rozumiem
bo czegoś nie rozumiem