posiadam IS200 z 2001 r. w wersji Prestige w wersji przed liftem z nawigacją i mam kilka pytań.
Główny problem:
1) Tydzień temu zamontowałem zmieniarkę cyfrową, którą podpiąłem pod złącze 5+7 wypinając jakąś inną wtyczkę. Kiedy otwieram GPS'a mam czarny ekran czyli ta wtyczka chyba była od GPS'a, i tutaj moje pytanie czy da się jakoś pogodzić zmieniarkę z nawigacją. Gdzieś kiedyś czytałem na jakimś forum że ktoś ma to jakoś połączone i że da się to zrobić. Zmieniarka jest taka: NVOX NV1086M, radio i nawigacja oryginalna.
Gdyby ktoś ewentualnie wiedział:
2) Zanim podpiąłem zmieniarkę nawigacja po otwarciu pokazywała ostrzeżenie (bla, bla, bla) i aby kontynuować należy wcisnąć enter co u mnie nie działa. Pytanie jest takie czy oprócz pilota coś tutaj innego może nie działać i czy jeżeli kupię używanego pilota na allegro to będzie on działał z moją nawigacją czy są one jakoś przypisane do samochodu/nawigacji.
3) Klapka od wlewu paliwa nie otwiera się sama trzeba pociągnąć wajchę przy fotelu i nacisnąć klapkę aby to ustrojstwo otworzyć, szukałem po grafice w googlach ale nie mogę znaleźć jak dokładnie wygląda ten mechanizm który wypycha klapkę, czy to jest jakaś sprężyna czy coś w tym stylu, jakby ktoś zarzucił zdjęciem dokładnie pokazującym ten fragment albo dokładnie to opisał byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam