Witam.
Czy ktoś robił wymiane amortyzatora pneumatycznego przedniego w LEXUS RX 300 2004r. ?
Utknąłem w miejscu gdzie trzeba wyjąć wężyk doprowadzający powietrze od góry amortyzatora. Ktoś ma patent jak wyjąć taki wężyk ?
Lexus RX 300 - wymiana amortyzatora przód - pneumatyka
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 300
- markami
- Lex user
- Model Lexusa: Lexus LS430/Toyota Avensis T25
Re: Lexus RX 300 - wymiana amortyzatora przód - pneumatyka
Witaj czy możesz zrobić fotkę połączenia wężyka? A patent to jest taki kawałek miękkiej izolacji z kabla cienkiego tworzysz rurkę lub zwykłą gumową rurkę rozcinasz w dłuż i brzegi robisz pod skos nakładasz na rurkę od powietrza średnica musi być troszkę większa od wężyka powietrznego zbyt gruba nie wejdzie w otwór amora i wciskasz rurkę w otworze rozsuwają się takie 2 plastykowe haczyki trzymającą wężyk od powietrza
-
- Nowy lex user
http://www.galerieallegro.pl/zdjecia/we ... /6886041/1
pod linkiem zdjecie wezyka.
Wydaje mi sie ze wezyk jest zacisniety w srodku aluminiowa tuleją.. myslalem o delikatnym podgrzaniu albo ucieciu troche gwintu i wyciagniecie kombinerkami.. ale moze są jakies lepsze pomysły.
pod linkiem zdjecie wezyka.
Wydaje mi sie ze wezyk jest zacisniety w srodku aluminiowa tuleją.. myslalem o delikatnym podgrzaniu albo ucieciu troche gwintu i wyciagniecie kombinerkami.. ale moze są jakies lepsze pomysły.
-
- Nowy lex user
Udało się wyjąć wężyk poprzez ucięcie gwintu.. jak by ktoś kiedyś miał problem z wymianą amorka pneumatycznego w LEXUS RX 300 >2004 zapraszam do kontaktu z checią coś podpowiem.