Cześć,
Pytanie dość dziwne. Auto jest świeżo po odgrzybianiu i wyczyszczeniu całej klimy środkami Toyoty. Dodatkowo został wymieniony filtr kabinowy i na Auto lub na AC wszystko z nawiewem jest ok.
Problem pojawia sie kiedy wyłączam automat i tym samym klimatyzacje. Z nawiewu wydobywa sie przykry zapach / jakby zgnilizna...
Czym to moze byc spowodowane? Jakieś inne filtry czy moze plastik w nawiewie jest taki beznadziejny?
Sprawa dotyczy ISa mk2...
Przykry zapach z nawiewu
- ArtIS
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS 250 AWD
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Re: Przykry zapach z nawiewu
Brzydki zapach to dalej zagrzybiony układ. Tylko żeby Ci nie przyszło lać preparatem przez kratki nawiewów
Znam kogoś kto się tak pozbył ok 7 tys zł , bo padła cała navi...

https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
- ArtIS
- Lex Maniak
Przykry zapach z nawiewu
Nie nie. Był oddany do gości którzy robią mi auto i rzekomo wyjęli cała klime i wpuścili środki itp itd. Na klimie jest w porządku ale bez...nie
-
- Lex Master
- Model Lexusa: Civic 2.2
Całą klime ?
aż mi się nie chce wierzyć , miałem takiego jednego kumpla co do odgrzybiania wyciągał z e36 dosłownie każdy element i czyścił , ale to jest roboty na dłuższy czas.

https://www.facebook.com/groups/lexuspolska
- ArtIS
- Lex Maniak
Przykry zapach z nawiewu
Tak mówili ale i jedyna rada to przejażdżka z reklamacja...
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS300
Miałem taki sam przypadek po kupnie swojego
Niby odgrzybiane było w Aso i były tez na to papiery
Gościu zabulił za to niezły hajs
Moj mechanior sprawdził filtr kabinowy i nie był zmieniany od co najmniej 30 000 tys km
Także sprawdź to
U mnie już nie wali
Niby odgrzybiane było w Aso i były tez na to papiery
Gościu zabulił za to niezły hajs
Moj mechanior sprawdził filtr kabinowy i nie był zmieniany od co najmniej 30 000 tys km
Także sprawdź to
U mnie już nie wali
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300 2006r
Problemem jest to, ze przeprowadzono odgrzybianie na wlaczonej klimatyzacji. Wtedy obieg w samochodzie jest zamkniety. Natomiast przy obiegu otwartym powietrze jest zasysane inna rura. Bardzo mozliwe wiec, ze ktoras z rur zostala pominieta.
Mialem podobny przypadek w GS300 mkII, ale tragedii nie bylo. Po intensywnym uzywaniu ogrzewania problem zniknal sam.
Nie sadze zeby byla to wina filtra kabinowego, na nim grzyb reczej nie powstaje a nawet jak jest stary i mocno zanieczyszczony to grzybem nie smierdzi.
Zmienialem kabinowy u siebie wczoraj. Byl doslownie czarny, ale zapachu zadnego nie wydawal.
Pozdrawiam
Mialem podobny przypadek w GS300 mkII, ale tragedii nie bylo. Po intensywnym uzywaniu ogrzewania problem zniknal sam.
Nie sadze zeby byla to wina filtra kabinowego, na nim grzyb reczej nie powstaje a nawet jak jest stary i mocno zanieczyszczony to grzybem nie smierdzi.
Zmienialem kabinowy u siebie wczoraj. Byl doslownie czarny, ale zapachu zadnego nie wydawal.
Pozdrawiam
- ArtIS
- Lex Maniak
Przykry zapach z nawiewu
Jutro auto wraca do "specow" i na wstępie dostaną smrodem po twarzy a potem maja go wyeliminować 

-
- Nowy lex user
A co bedzie jak powiedza, ze nic nie czuja?ArtIS wrote:Jutro auto wraca do "specow" i na wstępie dostaną smrodem po twarzy a potem maja go wyeliminować

-
- Nowy lex user