Można to zrobić na spokojnie w domu - mowa o takim twardym wosku, a nie o emulsji, bo do tej trzeba trochę więcej wiedzieć umieć i mieć nie mały zasób chemii.
Co będzie potrzebne
Woski np

Do tego terpentyna badz nafta, ja robiłem na specjalistycznej nafcie, bo akurat miałem pod ręką. Olejek kokosowy i jakieś naczynko, żeby potem zlać mazidło. Receptury jako takiej tutaj nie podam bo ja robiłem parenaście kombinacji z dodatkową chemią typu dimetylosiloksany czy z teflonem. Na pewno warto sie oprzeć na kombinacji wosk 30% terpentynta/nafta 70% inaczej wyjdą krążki hokejowe.
Wszystko żeby było bezpiecznie na kuchence elektrycznej. Filozofii dużo tu nie ma , wrzucić rozpuścić , wymieszać zlać i odczekać aż ostygnie

Kropelki po nałożeniu a raczej po deszczu

Najfajniejsza była głębia koloru

Jak ktoś chce aby koniecznie wosk przykrył niedoskonałości to zawsze można dosypać kaolinu , tylko jakiegoś dobrego np kosmetycznego. Na zdjęciu powyżej gdzie jest biały garnuszek użyłem zwykłego który miałem pod ręką wyszła prawie pasta polerska

Parę dodatkowych zdjęć

To chyba wyszło najciekawiej

I pierwsza lepsza strona z googla kogoś innego
http://mydarlaclementine.com/2015/12/04 ... gift-idea/
Podsumowując , najlepiej zrobić sobie parę próbek i zobaczyć która nam będzie najlepiej odpowiadała.