Witam,
nie ma nawiewu na nogi. Na panelu LCD przełączam na nawiew na nogi, niestety nic nie dmucha, ani z przodu (kierowca i pasażer), ani z tyłu (pasażerowie). Na szybę i z kratek wieje prawidłowo.
Problemy zaczęły się kilka miesięcy temu, musiałem kilka razy przełączać, żeby zaczęło wiać na dole, teraz już nie wieje w ogóle.
Co może być przyczyną? Jakie element jest za to odpowiedzialny?
Pozdrawiam,
brak nawiewu na nogi GS300 2001 MKII
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS 300
- endrju1
- Lex Master
- Model Lexusa: is200
Re: brak nawiewu na nogi GS300 2001 MKII
Pierwsze co przychodzi do głowy, to silniczek sterujący klapami nawiewu (to co i w IS pada)
-
- Nowy lex user
Czyli tzw. mode servo?
Tylko jest jeden szkopuł. Jakby silniczek padł, to by nie było zmiany nawiewu szybę i kratki. A jest.
Chyba, że cos blokuje ten silniczek, żeby przekręcił na nawiew na nogi.
Tylko jest jeden szkopuł. Jakby silniczek padł, to by nie było zmiany nawiewu szybę i kratki. A jest.
Chyba, że cos blokuje ten silniczek, żeby przekręcił na nawiew na nogi.
- endrju1
- Lex Master
- Model Lexusa: is200
Może i tam być, nie wiem jak w gs, ale w is jest on zaraz za schowkiem i otwierając go tak jak do wymiany filtra pyłkowego widać moduł z silniczkiem i widać czy chodzi od początku do końca i czy się gdzieś nie zacina.
-
- Nowy lex user
Dzięki za odpowiedzi.
Z braku czasu na razie zdemontowałem tylko cały schowek. Po lewej stronie jest taki cały,zabudowany, biały moduł. Czy to jest to?
Pozdrawiam,
Z braku czasu na razie zdemontowałem tylko cały schowek. Po lewej stronie jest taki cały,zabudowany, biały moduł. Czy to jest to?
Pozdrawiam,
-
- Lex user
- Model Lexusa: LS430 MKIII
Panowie, możecie zaktualizować zdjęcia?? Bo mam dziwne buczenie przy przełączaniu źródeł nadmuchu. Działa ale buczy jak by jakaś zębatka zębatkę tarła. Zastanawiam się czy zmieniać to czy demontować i próbować reanimować. Gs MkII