Witam wszystkich.
Od jakiegoś czasu mam problem z drganiami na kierownicy przy prędkości 80-90km/h, dodam że nie zawsze tak się dzieję. Poza tym wczoraj na 5 biegu jechałem coś koło 100-110km/h i odpuściłem gaz i czułem wibracje na stopach i lewarku, kierownica w porządku. Te objawy nie występują regularnie raz na jakiś czas. Co do drgań na kierownicy podejrzewam że tarcze mogą być zwichrowane i biją..,ale te drugie wibracje które opisałem to nie wiem...czy może to być koło dwumasowe?
Pozdrawiam
Dziwne drgania
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS
- blue
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200 Sport
Re: Dziwne drgania
Może być też krzywa piasta. Zacząłbym od tarcz i prowadnic w zaciskach. Na końcu poduszka skrzyni, tuleje dyfra i sanek i koło dwumasowe.
-
- Nowy lex user
Dzięki za sugestie,
- dzida
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS 200
ja miałem takie drgania przy zapieczonym zacisku
- endrju1
- Lex Master
- Model Lexusa: is200
Podjedź do jakiegoś ogarniętego warsztatu i niech ci sprawdzą bicie tarcz i piast przednich (u siebie miałem podobnie, zwłaszcza przy hamowaniu od 100km/h w górę i okazało się że lewa piasta ma spore bicie.
Tak to wyglądało u mnie.
Tak to wyglądało u mnie.
-
- Nowy lex user
Wczoraj robiłem trasę 170km i miałem kilka mocniejszych hamowań z prędkości 100-130km i właśnie po takim hamowaniu następuję bicie przy prędkości 80-100km trwa to kilka chwil i przestaje. Jak jeżdżę normalnie tzn. 50-80km/h bez mocnych hamowań nie ma żadnego bicia przy prędkości 80-100km/h. Wydaję mi się że problemem będą tarcze, albo zaciski nie równo pracują, ewentualnie jak kolega wyżej pisał o Swoim przypadku może być piasta.