Czy miał ktoś problem ze skrzypieniem deski rozdzielczej i jak z tym walczyć?
Trzaski dochodzą chyba z przednich słupków i są najbardziej słyszalne na poprzecznych nierównościach. Dodatkowo auto jakoś dziwnie "dobija", nie wiem jak to opisać wrażenie jest takie, jakby były bardzo krótkie amortyzatory i jak nierówność przekracza jakiś poziom to braknie skoku i jest łupnięcie, że się odzywają wszystkie możliwe elementy wewnętrzne. Amortyzatory sprawdzałem na 3 różnych stacja o jest ok, na równej nawierzchnie auto się świetnie prowadzi, nie buja, dobrze trzyma w zakrętach itd. Myślałem już nad wymianą sprężyn od hybrydy ale nie wiem czy w tą stronę trzeba iść. Auto ogólnie bardzo mi się podoba ale te dźwięki są dla mnie nie do przyjęcia. Poradźcie coś
Mk3 skrzypienie deski rozdzielczej
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300
-
- Lex user
- Model Lexusa: GS 450h
Re: Mk3 skrzypienie deski rozdzielczej
odnosnie skrzypienia poczytaj caly watek http://lexus-forum.pl/viewtopic.php?f=121&t=11073
Był sprawdzany na szarpaku?
Był sprawdzany na szarpaku?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: GS300
Re: Mk3 skrzypienie deski rozdzielczej
Dzięki za link, przeczytałem i chyba przewija się to co jest u mnie. Pokombinuję.
Na szarpaku sprawdzany, wszystko ok. Może to po prostu ta granica po której występuje skrzypienie i z zawieszeniem wszystko ok.
Na szarpaku sprawdzany, wszystko ok. Może to po prostu ta granica po której występuje skrzypienie i z zawieszeniem wszystko ok.