Jestem kierowcą CT i mężczyzną za jednym razem
W przypadku mojego egzemplarza rodzice kupili ten samochód jako "drugie auto w rodzinie". Pierwszym jest GS450h. Wydaje mi się, że takimi samochodami często jeżdżą kobiety, ponieważ mały kompakt zwykle jest nieco za mały na pełnienie roli głównego auta w rodzinie. Stąd widzę w nim często Panie. tak prawdę mówiąc to mężczyzn bardzo mało. Takie auta jak CT, BMW 1, Mercedes A, czy podobne generalnie luksusowe kompakty są moim zdaniem skazane na rolę "auta dla żony", bo są za drogie i zbyt mało praktyczne aby kupować go jako jedyny główny samochód. Ten mechanizm łączy się z tym, że zwykle takimi samochodami jeżdżą Panie - nazwijmy to: z bogatych gospodarstw domowych albo bogata młodzież bananowa. W moim mieście widzę tylko ładnie ubrane Panie po 40-tce i jeden osobnik banan (czyli ja). Trzeba mieć nieco dystansu do siebie
Gdybym miał do wydania jakąś pulę pieniędzy na samochód który będzie mi służył do wszystkiego w gospodarstwie domowym to nie szukał bym luksusowego kompakta a raczej coś większego i nie w segmencie premium za te same pieniądze. Za cenę CT można spokojnie mieć Skodę Superb na przykład, lub jakiś samochód z segmentu D. Między luksusowym kompaktem a Superbem jest gigantyczny przeskok jeśli chodzi o możliwości samochodu.
Konkludując mam wrażenie, że generalnie samochody z tego segmentu są typowymi samochodami dla bogatych żon, jako drugi samochód. Co prawda ja jestem kierowcą CT, ale dostałem to auto po mamie kiedy wyprowadzałem się od rodziców. Okazało się, że kiedy rodzice mieszkają sami to nie potrzebują już dwóch samochodów. Jestem młodym człowiekiem, nie mam dzieci, mieszkającym w sporym mieście i dla mnie takie auto jest po prostu idealne. Mało pali na dojazdy do pracy. Ale umówmy się- ile jest ludzi przed 30-tką którzy kupują kompakty za ponad 100 tysięcy. Mam go tylko dlatego, ze dostałem go, więc wspaniale wpisuję się w bycie bananową młodzieżą.