Cześć,
Przymierzam się do obniżenia auta za pomocą sprężyn. Jednak doszło do mnie że zmienię charakterystykę zawieszenia, które przecież jest sprzężone z ksenonami. Czy ktoś już może obniżał auto z fabrycznymi ksenonami i jest mi w stanie powiedzieć jak się zachowują światła na niższym aucie? Trzeba coś kalibrować/zmieniać itp? Chodzi mi aby po obniżeniu autopoziomowanie nadal działało tak jak trzeba.
Pozdrawiam
[IS 200] obniżenie auta a samopoziomujące ksenony
- czaplon
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
Re: [IS 200] obniżenie auta a samopoziomujące ksenony
auto-poziomowanie po obniżeniu działa bez zarzutu, ALE trzeba zmienić położenie świateł bo po obniżeniu będą Ci świecić bliżej...
ja ma obniżone auto o -35mm. i ori xene... strasznie mnie irytowało to że światełka świeciły na jakieś 4m. (nie wiem ile dokładnie, ale wydaje mi się że tylko tyle gdzieś było)
oczywiście po obniżeniu bedziesz musiał jechać do jakiegoś warsztatu żeby Ci ustawili wysokość światełek na maszynce
ja sobie ustawiłem sam bo ustawiłem tak żeby mi nieco dalej świeciły niż przepisowo
ja ma obniżone auto o -35mm. i ori xene... strasznie mnie irytowało to że światełka świeciły na jakieś 4m. (nie wiem ile dokładnie, ale wydaje mi się że tylko tyle gdzieś było)

oczywiście po obniżeniu bedziesz musiał jechać do jakiegoś warsztatu żeby Ci ustawili wysokość światełek na maszynce

ja sobie ustawiłem sam bo ustawiłem tak żeby mi nieco dalej świeciły niż przepisowo

SC430 '2002