Wiem, że cały ten dział to ogromny zasób informacji na temat IS 250, natomiast chciałbym założyć swój własny wątek wraz z podesłaniem linka do oferty, nad którą się zastanawiam.
Przy okazji, bardzo proszę o jakieś opinie, zawsze to będzie mile widziane

Do tej pory jeździłem Roverem 75, rocznik 2000, w 1.8. Samochód ładny i fajny, niestety padł silnik, który zresztą jest zmorą tych ładnych aut. Postanowiłem, że czas na konkretną zmianę. Potrzebuję samochodu eleganckiego, ale i dynamicznego. Musi być świetnie wyposażony i najlepiej możliwe jak najmniej awaryjny. Budżet? Około 30 000, bo i tak wezmę na kredyt. Poczytałem trochę w Internecie i oczytałem się mnóstwo rewelacyjnych opinii na temat Lexusa IS 250 II, że jeśli auto zadbane, to jest bardzo mało awaryjne, a polecany silnik to V6 2.5. Minusami typu spalanie benzyny czy niewielkiej ilości miejsca w środku aż tak się nie przejmuje. Chodzi o to, by auto było piękne, zwracało uwagę, dobrze jeździło, miało dobre wyposażenie no i było dość niezawodne. Lexus IS 250 zdaje się spełniać te warunki. I teraz tak: Znalazłem taką oto ofertę i to jeszcze w dodatku w jednym z trzech moich rodzinnych miast. Praktycznie pod nosem, więc grzech tego nie sprawdzić, zresztą z wyżej wymienioną wersją silnikową.
https://www.otomoto.pl/oferta/lexus-is- ... f0a4138867
Dzwoniłem już do faceta i jestem umówiony na oglądanie, gdzie dowiem się więcej szczegółów na temat tego auta. W ogłoszeniu jest mało informacji, ale tak po zdjęciach, może wasze profesjonalne oko potrafi stwierdzić, czy chociaż "wygląda" na zadbane auto. Czy przebieg nie jest podejrzany? No i w końcu czy cena jest w porządku, bo ja się nie za bardzo orientuję.
Pozdrawiam serdecznie.