Gdzie wypożyczyć Lexusa IS300h
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: IS250
Witam,
przymierzam się do zakupu Lexusa IS 3generacji, zastanawiam się nad jednostka napędowa, 250 lub 300h. Szukam wypożyczalni w okolicach Łodzi, Warszawy która posiada wersje hybrydową, chciałbym wynająć auto na weekend i sprawdzić czy 300h spełni moje oczekiwania, ponieważ opinie w internecie są bardzo różne. Dzwoniłem już do dwóch wypożyczalni (Mirent i Rentmotors) lecz aktualnie nie maja ich w swoich ofertach. Jeżeli ktoś wie gdzie jeszcze można wypożyczyć IS300h byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
przymierzam się do zakupu Lexusa IS 3generacji, zastanawiam się nad jednostka napędowa, 250 lub 300h. Szukam wypożyczalni w okolicach Łodzi, Warszawy która posiada wersje hybrydową, chciałbym wynająć auto na weekend i sprawdzić czy 300h spełni moje oczekiwania, ponieważ opinie w internecie są bardzo różne. Dzwoniłem już do dwóch wypożyczalni (Mirent i Rentmotors) lecz aktualnie nie maja ich w swoich ofertach. Jeżeli ktoś wie gdzie jeszcze można wypożyczyć IS300h byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: is 300 III
Re: Gdzie wypożyczyć Lexusa IS300h
Może zapytaj w Lexusie?
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
Jasne. Idź do Lexusa. Nie zjedzą Cie:)
- carinus
- Lex Master
- Model Lexusa: RX400h,IS220d
Niedawno miałem jazdę testową IS300 w ASO Poznań i musiałem mieć obowiązkowo obstawę pracownika.Rok wcześniej dostałem GS300 bez obstawy,ponoć wymogi się zmieniły.Nie wiem jak podejdą do sprawy wypożyczenia auta na kilka dni.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: lc 500
Pytanie mam. Co się stanie jeśli podczas jazdy testowej posoduje wypadek? Czy będę zobowiązany pokryć koszta naprawy?
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: NX
W Warszawie to nie wiem szczerze.
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 300
Jak brałem auta zastępcze to zawsze podpisując stos papierówplum001 wrote:Pytanie mam. Co się stanie jeśli podczas jazdy testowej posoduje wypadek? Czy będę zobowiązany pokryć koszta naprawy?
podpisywałem również dokument o udziale własnym podczas kolizji. Z tego co pamiętam to chyba 30% takiego udziału. Więc firma od której wynajmujemy auto zastępcze ma zabezpieczenie. Często wymagają zabezpieczenia np. karty kredytowej.
-
- Lex user
- Model Lexusa: CT 200h<RX450h<GS450h
We Wrocławiu jest pełen ubezpieczenie AC samochodu, klient odpowiada do 1000 zł. Czyli jeżeli uszkodzisz auto na niewielką skalę, i naprawa będzie poniżej 1000 zł. to ubezpieczyciel nie wypłaci, tylko musisz sam pokryć. To pewnie po to, żeby nie zgłaszać pierdół które wyrządzą klienci bo składka by poszybowała w górę, a obciążyć klienta.
- pjetrooha
- Lex user
- Model Lexusa: IS250 f-sport
Podobnie jest w Trójmieście... dodatkowy plus to możliwość wyboru modeli autapkobierecki wrote:We Wrocławiu jest pełen ubezpieczenie AC samochodu, klient odpowiada do 1000 zł. Czyli jeżeli uszkodzisz auto na niewielką skalę, i naprawa będzie poniżej 1000 zł. to ubezpieczyciel nie wypłaci, tylko musisz sam pokryć. To pewnie po to, żeby nie zgłaszać pierdół które wyrządzą klienci bo składka by poszybowała w górę, a obciążyć klienta.
- LinkPL
- Lex Maniak
- Model Lexusa: RX 500h
Ogólnie w grupie Toyoty jest z tym tragedia, bo np. w grupie vag bez żadnego problemu dostaniesz auto na weekend, przed odbiorem dostaniesz jeszcze jakieś auto żebyś mógł polatać. W Lexusie niestety. Dobre serwisy jak np. ten w Krakowie dają auta na weekend, ale limit 150km. Zamówiłem ostatnio ES300h nowego i w sumie czekam. Ale chciałem żeby dali mi na weekend, że zrobie około 1000 km no to dostałem odmowę. Że to ich auta demo i później ciężko byłoby im sprzedać jak nalotu by miało 100k km ...
Aso w Trójmieście to tragedia, byłem oglądałem ES-a a sprzedawca zachowywał się jak idiota, jak dopytuje o audio to on mówi, że słyszał lepsze w Audi ... i ciągła dyskusja bez sensu, że on to kiedyś sprzedawał bmw i audi ... no tragedia. Przyjechałem bo mają wystawioną wersję Prestige, a z tyłu osłony foteli podziabane, szyba porysowana, jakieś wgniotki na tylnym zderzaku, porysowana maska ... auto półroczne.
Aso w Trójmieście to tragedia, byłem oglądałem ES-a a sprzedawca zachowywał się jak idiota, jak dopytuje o audio to on mówi, że słyszał lepsze w Audi ... i ciągła dyskusja bez sensu, że on to kiedyś sprzedawał bmw i audi ... no tragedia. Przyjechałem bo mają wystawioną wersję Prestige, a z tyłu osłony foteli podziabane, szyba porysowana, jakieś wgniotki na tylnym zderzaku, porysowana maska ... auto półroczne.