Witam.
Nie bardzo wiedziałem, w którym dziale napisać zapytanie, więc jeśli admin znajdzie lepszą lokalizację to proszę o przeniesienie.
Posiadam LS400 z 1992 roku. Mam okazję kupić LS-a z 1996 roku właściwie z przeznaczeniem na części, bo jest to anglik. Bardzo proszę o informację, czy mogę przerzucić części z tego anglika do mojego LS-a. Nie chodzi mi o rzeczy oczywiste typu maglownica. Interesuje mnie głównie zawieszenie, może coś z silnika, elementy audio. Z tego co się zdążyłem zorientować m.in. w sklepach internetowych części do modeli do roku 1994 są inne niż modeli 1995-1997. Jednak nie mam pewności, czy nie da się ich jakoś przeszczepić. Wydaje mi się, że otwory montażowe powinny być takie same i da się wymienić np. kompletne zawieszenie, a nie poszczególne jego elementy. Jeżeli się mylę to proszę o poprawienie.
Z góry dziękuję za wszystkie wskazówki.
[LS400] Części zamienne z modelu '96 do '92
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: LS400
- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Re: [LS400] Części zamienne z modelu '96 do '92
Jeśli jest to model 96 to montowali tam większe hamulce - myślę że warto je przełożyć. To co jest pod maską - mocniejszy motor też da rade przełożyć.
- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Mim zdaniem zawieszenie też powinno pasować, punkty mocowania się raczej nie zmieniły.
Nie będą pasowały zderzaki, migacze w zderzakach, tylnie lampy, pewnie oblachowanie tyłu też się troche różni...
Pozdro
Nie będą pasowały zderzaki, migacze w zderzakach, tylnie lampy, pewnie oblachowanie tyłu też się troche różni...
Pozdro
Luxusem jadę... 

- prosperopro
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS400 UCF11
zawieszenie nie pasuje przynajmniej do mojego ls400 biorac pod uwage czesci katalogowe. silnik ma wiele zmian praktycznie wszystko co jest po prawej w ls400 ucf1x to w ucf2x jest po lewej duzo zabawy byloby w przelozeniu silnika dla tych 20KM.
"Coś co jest teraz jest gorsze niż było"
"Proste sa dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
"samochody sa na benzyne. na olej napedowy jezdza traktory i ciezarowki, a na gazie gotuje sie obiad. tyle w tym temacie."
TOYOTA LEXUS LS400 ®
"samochody sa na benzyne. na olej napedowy jezdza traktory i ciezarowki, a na gazie gotuje sie obiad. tyle w tym temacie."
TOYOTA LEXUS LS400 ®
- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
To że w katalogu coś wygląda inaczej, nie znaczy że nie będzie pasować, ale czy zawieszenie pasuje to akurat nie wiem, wystarczy poszperać po zagranicznych forach i myślę że tam wiedzą.prosperopro wrote:zawieszenie nie pasuje przynajmniej do mojego ls400 biorac pod uwage czesci katalogowe. silnik ma wiele zmian praktycznie wszystko co jest po prawej w ls400 ucf1x to w ucf2x jest po lewej duzo zabawy byloby w przelozeniu silnika dla tych 20KM.

- prosperopro
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS400 UCF11
niby tak ale spojrz sobie pod mache wiazki moga nie dosiegac
a rozbebeszac caly kokpit to tez lipa 
Edit: a nie jednak nie jest tak tragniczne bezpiecnziki sa na swoim miejscu zmieniany jest zbiorniczek wyrownawczy zbiorniczek z plynem hamulcowym
chyba nie byloby takiego jednak problemu 

Edit: a nie jednak nie jest tak tragniczne bezpiecnziki sa na swoim miejscu zmieniany jest zbiorniczek wyrownawczy zbiorniczek z plynem hamulcowym

"Coś co jest teraz jest gorsze niż było"
TOYOTA LEXUS LS400 ®
TOYOTA LEXUS LS400 ®