Zabezpieczenie antykradzieżowe do Lexus RX 2024

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
imperatorek
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Zabezpieczenie antykradzieżowe do Lexus RX 2024

Post by imperatorek »

Cześć,

Witam wszystkich forumowiczów i posiadaczy lexusow  :biggrin2:. Ja będę jednym z Was w przeciągu 1-2 miesięcy. Otóż zamówiłem Lexusa RX 450h+ w wersji omotenashi, no i aktualnie jestem na etapie wyboru systemu antykradzieżowego. Jedno wiem po przeczytaniu kilku wątków na tym forum i ogólnie w internecie, że nie zdecyduje się na standardowe zabezpieczenie firmy vodafone. Aktualnie waham się pomiędzy: SEO CANBlu a Canlock Pro. Wygląda na to, że zasada działania obu systemów jest bardzo podobna, przy czym koszty instalacji mocno różnią się. Dlateog nie wiem czy rzeczywiście warto dopłacać do Canlock Pro? A może warto rozważyć jakieś jeszcze inne zabezpieczenie?

Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? Z góry wielkie dzięki!
adaplaz
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Zabezpieczenie antykradzieżowe do Lexus RX 2024

Post by adaplaz »

Pełne ubezpieczenie i już. Ja mam mechaniczną blokadę kierownicy, aby utrudnić życie zlodziejowi, ale wierzę tylko w PZU.
imperatorek
Nowy lex user

Post by imperatorek »

Dobre ubezpieczenie to minimum, ale zastanawiałem się czy warto rozważyć coś więcej, tym bardziej ze lexusy są jednak "chodliwym towarem".
BTW: nie mialeś jakieś próby kradzieży do tej pory?
RobertSz
Lex user

Post by RobertSz »

imperatorek wrote: 1 Sep 2024, o 21:44 Cześć,

Witam wszystkich forumowiczów i posiadaczy lexusow  :biggrin2:. Ja będę jednym z Was w przeciągu 1-2 miesięcy. Otóż zamówiłem Lexusa RX 450h+ w wersji omotenashi, no i aktualnie jestem na etapie wyboru systemu antykradzieżowego. Jedno wiem po przeczytaniu kilku wątków na tym forum i ogólnie w internecie, że nie zdecyduje się na standardowe zabezpieczenie firmy vodafone. Aktualnie waham się pomiędzy: SEO CANBlu a Canlock Pro. Wygląda na to, że zasada działania obu systemów jest bardzo podobna, przy czym koszty instalacji mocno różnią się. Dlateog nie wiem czy rzeczywiście warto dopłacać do Canlock Pro? A może warto rozważyć jakieś jeszcze inne zabezpieczenie?

Czy możecie podzielić się swoimi doświadczeniami? Z góry wielkie dzięki!

Odebrałeś już swojego RXa? :) Ja odbieram w nadchodzącym tygodniu RX 450H+ też w wersji Omotenashi. Jeżeli Odebrałeś to jakie pierwsze wrażenia z jazd i jak z zabezpieczeniem auta?
imperatorek
Nowy lex user

Post by imperatorek »

Cześć,

Lexus odebrany, wrażenia bardzo pozytywne, auto jest mega komfortowe, chociaż znazłem kilka mankamentów, oto one:
1. auto jest średnio wyciszone jak na tej klasy auto, nie ma co prawda tragedii, no ale spodziewałem się większej ciszy ;)
2. wskaźnik ilości paliwa podaje zaniżoną wartość (przy zasięgu 54km, udało mi się zatankować na maksa i weszło około 43.85l, co oznacza ze w zbiorniku pozostało około 11l, co powinno pozwolić na przejechanie większej ilości kilometrów.

Co do zabezpieczenia, to koniec końców zdecydowałem się na ofertę firmy zabezpiecz-auto, wariant: laweta ;).

Daj znać, jak tam Twoje wrażenia z auta, bo zakładam, że już odebrałeś swoje ;)
prusin
Lex user
Model Lexusa: RX 500h

Post by prusin »

Z doświadczeń ze Stingera, który był jednym z ulubionych modeli złodziei, to najbardziej skuteczne, a jednocześnie komfortowe dla użytkownika jest zabezpieczenie CanLock. Polecam rozeznać się w tym temacie.
imperatorek
Nowy lex user

Post by imperatorek »

Tak jak pisałem wcze, zdecydowałem sieę na canLock w wariancie laweta i póki co wszystko działa bez problemów ;). Polecam.
tecman77
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 350h mk5

Post by tecman77 »

imperatorek wrote: 12 Jan 2025, o 16:05 Tak jak pisałem wcze, zdecydowałem sieę na canLock w wariancie laweta i póki co wszystko działa bez problemów ;). Polecam.
Mam również. Na codzień używam aplikacji, ale nie zawsze autoryzowała, więc skontaktowałem się z supportem canlock i dołączyli mnie do programu deweloperskiego i mam nowsze wersje softu, które poprawiły znacząco autoryzację, ale i tak zdarzają się problemy i trzeba używać kodu.
torman
Nowy lex user
Model Lexusa: RX

Post by torman »

Odnośnie Can Lock jest to dokładnie to samo co CANblu firmy Seo Electronics z Białystoku, więc przepłacać nie ma sensu bo są to identyczne urządzenia.
Różnica tylko w nadruku nazwy na centralce.
Osobiście zajmuje się montażem takich i innych zabezpieczeń.
Seo sprzedaje swoje produkty na cały świat i można te same urządzenia znaleźć pod jeszcze innymi nazwami.
Post Reply

Return to “Lexus RX”