Stopnie boczne do Lexus RX 450h+

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
imperatorek
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Stopnie boczne do Lexus RX 450h+

Post by imperatorek »

Część,

Zamówiłem Lexus RX450h+ w wersji omo, odbiór w przeciągu 1-2 miesięcy. Aktualnie zastanawiam się czy warto dopłacać do stopni bocznych? Z tego co czytałem wątek o NX350 to uczucia są mieszane: wizualnie wydaje się być na plus, ale praktyczne aspekty (brudzenie ubrań) raczej na minus. Nie wiem na ile doświadczenia z NX przekładają się 1 do 1 dla RX? 

W moim odczuciu aspekty wizualne są na drugim miejscu, pierwsze zajmują aspektyw praktyczne, ale w moim przypadku głównie chodzi o zabezpieczenie auta przed obijaniem na parkingu przez innych użytkowników, zwłaszcza tych mniej uważnych. Niestety moje aktualne auto zostało nieco poobijane podczas parkowania przy supermarketach itp. Dajcie znać czy warto w ogóle rozważać stopnie boczne i czy one zapewniają jakakolwiek ochronę?

Dzięki wielkie za feedback.
adaplaz
Nowy lex user
Model Lexusa: NX350h

Re: Stopnie boczne do Lexus RX 450h+

Post by adaplaz »

Miałem w NX. Jest dokładnie jak napisałeś, wygląda trochę odlotowo, ale brudzą się potwornie i trudno je oczyścić. Na obijanie nie pomagają - bo jak? Nigdy więcej.
imperatorek
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 450h+

Post by imperatorek »

Ok, to gdybys mial ponownie wybierać (uwzgledniając wady i zalety) to zdecydowałbyś się ponownie?
vapac59
Nowy lex user
Model Lexusa: RX450h

Post by vapac59 »

slice master wrote:
Część,

Zamówiłem Lexus RX450h+ w wersji omo, odbiór w przeciągu 1-2 miesięcy. Aktualnie zastanawiam się czy warto dopłacać do stopni bocznych? Z tego co czytałem wątek o NX350 to uczucia są mieszane: wizualnie wydaje się być na plus, ale praktyczne aspekty (brudzenie ubrań) raczej na minus. Nie wiem na ile doświadczenia z NX przekładają się 1 do 1 dla RX? 

W moim odczuciu aspekty wizualne są na drugim miejscu, pierwsze zajmują aspektyw praktyczne, ale w moim przypadku głównie chodzi o zabezpieczenie auta przed obijaniem na parkingu przez innych użytkowników, zwłaszcza tych mniej uważnych. Niestety moje aktualne auto zostało nieco poobijane podczas parkowania przy supermarketach itp. Dajcie znać czy warto w ogóle rozważać stopnie boczne i czy one zapewniają jakakolwiek ochronę?

Dzięki wielkie za feedback.
Stopnie boczne mogą poprawić wygląd RX450h+, nadając mu bardziej sportowy lub bardziej wytrzymały wygląd. Mogą uzupełniać ogólny styl pojazdu, zwłaszcza jeśli są połączone z dopasowanymi pakietami wykończeniowymi lub zewnętrznymi.
Post Reply

Return to “Lexus RX”