Wrócę z tematem ze starego forum , zwracam się z prośbą o pomoc w sprowadzeniu tylnych lamp i listwy do użytkowników będących za oceanem , może ktoś ma znajomych w stanach i może pomóc w tym temacie , dokładnie chodzi mi o te dwie aukcje :
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/98-05-LE ... mainQ5f100
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/98-2006- ... ccessories
Pomoc w sprowadzeniu z USA
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
Re: Pomoc w sprowadzeniu z USA
nom przydałaby się taka pomocna osoba, myśle że nie jeden chciałby zakupić coś za oceanem....
SC430 '2002
- legato97
- Administrator
- Model Lexusa: GS300,GS430,RX400H, CT200H, GS300H
Ja mam tylko pytanie,dlaczego nie sami? bo wiekszosc zakupow mozecie robic sami, wystarczy miec konto na polskim ebay i konto paypal, lex swiatla i listwe widze ze wysylaja miedzynarodowo, nie trzeba zadnej pomocy, nic nie musicie ze sprzedawca nawet pisac bo adresy sa na kontach ebay i paypal, jesli nie chcecie zakladac kont to ja wam kupie ze swojego, i poleci ze stanow prosto do polski, tylko zmienie adres wysylki, a jezeli chcecie cos z uk, to tez sluze pomoca, pozdro
Piotr to tylko tak się wydaje że jest proste ale tak nie jest 2 paczki muszą przyjść na jeden adres w stanach listwę trzeba wcisnąć w karton z lampami i nadać to jako części używ. by uniknąć wiadomo czego 

- legato97
- Administrator
No dobra, ale czy ktos sprawdzil jak jest naprawde z tym clem? a w jaki sposob ci to dolicza? tu nie wiem akurat, ale mysle ze przechodzi normalnie, a te lampy do gs sa w uk 

Piotr to na pewno te same czy podobne musi być komplet 4 sztuki z nie przezroczystym białym kierunkiem daj linka
pozdro.
pozdro.
-
- Lex Master
- Model Lexusa: IS200-> GS 300-> GS 430
Zgadzam sie z lexem, bo tez czatowalem na tylne lampki i tak jak pisalem na naszym starym forum, ze w usa sa lampki w zestawie tj. 4szt. w cenie 2 lampek z aukcji na ebay w ukLex wrote:Piotr to na pewno te same czy podobne musi być komplet 4 sztuki z nie przezroczystym białym kierunkiem daj linka
pozdro.

ps. ciekawe dlaczego w uk zestaw z usa 4szt. jest rozdzielony na 2

<Czas zmarnowany nie istnieje we wspomnieniach>
- legato97
- Administrator
Faktycznie nie ma 4 sztuk, gnojki hehe, co do cla to musze z tym gosciem popisac
- BeeMiX
- Lex Driver
- Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Wysyłałem wielokrotnie części do Polski Polamer-em, jeśli odpowiednio się zapakuje i wpiszę że używane to przechodzi bez cła. Robiłem paczki na 2k $ i było ok 
Mógłbym pomóc bo tutaj jestem na stałe, ale mam trochę mało czasu zazwyczaj. Wiec jak wam sie nie śpieszy tak bardzo to ok

Mógłbym pomóc bo tutaj jestem na stałe, ale mam trochę mało czasu zazwyczaj. Wiec jak wam sie nie śpieszy tak bardzo to ok

- czaplon
- Lex user
- Model Lexusa: IS 200
Podczas swojej wizyty w stanach przerabiałem temat. Naważniejsze jest aby sprzedawca nie nadawał paczki UPS-em czy innym kurierem bo to zawsze leci samolotem i jest 80% szans że będzie cło. Trzeba go namówić żeby nadał to drogą morską (idzie 1-3 miechy), wtedy raczej napewno nie będzie cła. Jak już poszedłby nam na rękę to przy nadaniu paczki dobrze by było gdyby dał jakąś niską wartość i wpisał "used car parts" alo "clothes". U mnie takie paczki dochodziły bez problemu, bez cła itp. No ale to trzeba pertraktować ze sprzedawcą.
Chociaż ja w najbliższym czasie zaryzykuje z czymś tańszym i spróbuję "oficjalnej" wysyłki UPSem. Najwyżej oleje i zostanie na cle. A może się uda
BeeMiX - ja bardzo chętnie skorzystałbym z Twojej pomocy. Może jak miałbyś chwilę po prostu daj znać na forum, zrobi się większe zamówienie + kasa + Twój bonus i każdy będzie zadowolony. Oczywiście jak wyrazisz zgodę.
Chociaż ja w najbliższym czasie zaryzykuje z czymś tańszym i spróbuję "oficjalnej" wysyłki UPSem. Najwyżej oleje i zostanie na cle. A może się uda

BeeMiX - ja bardzo chętnie skorzystałbym z Twojej pomocy. Może jak miałbyś chwilę po prostu daj znać na forum, zrobi się większe zamówienie + kasa + Twój bonus i każdy będzie zadowolony. Oczywiście jak wyrazisz zgodę.