Siedzę w samochodzie i włącza się alarm ⚠️ prośba o pomoc

Wszystko co związane z problemami w układzie elektrycznym.
Post Reply
Krystian34
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 250

Siedzę w samochodzie i włącza się alarm ⚠️ prośba o pomoc

Post by Krystian34 »

Witam,

Mam od niedawna przyjemność korzystać z Lexusa IS 250 (2008 rok) aczkolwiek napotkałem problem z alarmem jak i zamykającymi się drzwiami a mianowicie pasażer został sam w samochodzie (miał przy sobie kluczyki) ja wyszedłem do sklepu i jak wróciłem to dowiedzialem się że 4 razy włączył się alarm jak pasażer siedział w środku ze stresu aż czekał na mnie poza autem :? nie wiem co jest nie tak ale chyba nie jest to normalne :| tak samo dziś zauważyłem że jak otworzyłem drzwi bo wyciągałem chodnik to nagle przy otwartych drzwiach i tak wszystkie zamki się zablokowały dodam tylko że dwa dni wcześniej padła mi bateria w samochodzie i czy to może mieć coś z tym wspólnego. Zanim napisalem o tym niestety nic nie znalazłem podobnego. Dzięki za pomoc w udzieleniu jakiejkolwiek informacji ;)
Mike862
Nowy lex user
Model Lexusa: Lexus RX 350

Re: Siedzę w samochodzie i włącza się alarm ⚠️ prośba o pomoc

Post by Mike862 »

Witaj, problemy z alarmem i zamkami w Lexusie IS 250 mogą być związane z rozładowaną baterią, ponieważ systemy elektroniczne mogą działać nieprawidłowo, gdy zasilanie jest niestabilne. Rekomenduję sprawdzenie stanu akumulatora oraz ewentualną wizytę w warsztacie, aby zdiagnozować i naprawić te usterki.
Krystian34
Nowy lex user
Model Lexusa: IS 250

Re: Siedzę w samochodzie i włącza się alarm ⚠️ prośba o pomoc

Post by Krystian34 »

Dzięki za informację problem był z akumulatorem
Post Reply

Return to “Elektryka”