Cześć
Zastanawiam się nad montażem stopni bocznych w swoim RX 500h. Ma ktoś może stopnie boczne oferowane przez ASO i mógłby podzielić się zdjęciami jak to wygląda i ewentualnie spostrzeżeniami czy warto się tym interesować? Głównie zależy mi na tym żeby poprawić komfort wsiadania i wysiadania żeby boki foteli się nie poprzecierały.
Stopnie boczne RX 5 generacji
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX 500h
- machony79
- Lex Driver
- Model Lexusa: NX200t
Re: Stopnie boczne RX 5 generacji
Już był taki temat na forum. Komfortu wsiadania nie poprawisz za to pogorszysz . Dodatkowo zawsze będziesz miał brudne spodnie.
STOP HYBRID GO SMOG
-
- Lex user
- Model Lexusa: RX 500h
Długo nad tym się zastanawialiśmy, ponieważ partnerka jest niskiego wzrostu i musiała prawie zeskakiwać z auta. W salonie jak testujesz z myślą typowo o stopniach, to jasne, korzystasz z nich, ale na codzień kończy się to tak, że wysiadasz normalnie i te stopnie są dodatkową przeszkodą. Moim zdaniem, stopnie mają sens tylko u małych dzieciaków, gdzie bez nich dzieciak się nie wdrapie, ale przy dorosłej osobie to tylko można sobie golenie obić i wybrudzić spodnie.egs55 wrote: ↑23 Jan 2025, o 13:22 Cześć
Zastanawiam się nad montażem stopni bocznych w swoim RX 500h. Ma ktoś może stopnie boczne oferowane przez ASO i mógłby podzielić się zdjęciami jak to wygląda i ewentualnie spostrzeżeniami czy warto się tym interesować? Głównie zależy mi na tym żeby poprawić komfort wsiadania i wysiadania żeby boki foteli się nie poprzecierały.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: RX500h
Mam stopnie boczne. Auto wygląda lepiej, a wziąłem pod kątem dzieci. Dzieci korzystają, ja omijam i wygodnie się wsiada - mam 191cm.
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Lfa
Mam fabryczne stopnie boczne w RX 500h z ASO. Wyglądają elegancko, ale nie wystają mocno, więc różnica w komforcie wsiadania jest raczej subtelna. Jeśli zależy Ci głównie na ochronie boków foteli, to mogą trochę pomóc, ale cudów bym się nie spodziewał.egs55 wrote: ↑23 Jan 2025, o 13:22 Cześć