Stopnie boczne RX 5 generacji

Wszelkie informacje na temat zakupu modelu RX
Post Reply
egs55
Nowy lex user
Model Lexusa: RX 500h

Stopnie boczne RX 5 generacji

Post by egs55 »

Cześć

Zastanawiam się nad montażem stopni bocznych w swoim RX 500h. Ma ktoś może stopnie boczne oferowane przez ASO i mógłby podzielić się zdjęciami jak to wygląda i ewentualnie spostrzeżeniami czy warto się tym interesować? Głównie zależy mi na tym żeby poprawić komfort wsiadania i wysiadania żeby boki foteli się nie poprzecierały.
machony79
Lex Driver
Model Lexusa: NX200t

Re: Stopnie boczne RX 5 generacji

Post by machony79 »

Już był taki temat na forum. Komfortu wsiadania nie poprawisz za to pogorszysz . Dodatkowo zawsze będziesz miał brudne spodnie.
STOP HYBRID GO SMOG
prusin
Lex user
Model Lexusa: RX 500h

Post by prusin »

egs55 wrote: 23 Jan 2025, o 13:22 Cześć

Zastanawiam się nad montażem stopni bocznych w swoim RX 500h. Ma ktoś może stopnie boczne oferowane przez ASO i mógłby podzielić się zdjęciami jak to wygląda i ewentualnie spostrzeżeniami czy warto się tym interesować? Głównie zależy mi na tym żeby poprawić komfort wsiadania i wysiadania żeby boki foteli się nie poprzecierały.
Długo nad tym się zastanawialiśmy, ponieważ partnerka jest niskiego wzrostu i musiała prawie zeskakiwać z auta. W salonie jak testujesz z myślą typowo o stopniach, to jasne, korzystasz z nich, ale na codzień kończy się to tak, że wysiadasz normalnie i te stopnie są dodatkową przeszkodą. Moim zdaniem, stopnie mają sens tylko u małych dzieciaków, gdzie bez nich dzieciak się nie wdrapie, ale przy dorosłej osobie to tylko można sobie golenie obić i wybrudzić spodnie.
ice_src
Nowy lex user
Model Lexusa: RX500h

Post by ice_src »

Mam stopnie boczne. Auto wygląda lepiej, a wziąłem pod kątem dzieci. Dzieci korzystają, ja omijam i wygodnie się wsiada - mam 191cm.
Xdavidx
Nowy lex user
Model Lexusa: Lfa

Post by Xdavidx »

egs55 wrote: 23 Jan 2025, o 13:22 Cześć

Mam fabryczne stopnie boczne w RX 500h z ASO. Wyglądają elegancko, ale nie wystają mocno, więc różnica w komforcie wsiadania jest raczej subtelna. Jeśli zależy Ci głównie na ochronie boków foteli, to mogą trochę pomóc, ale cudów bym się nie spodziewał.
Post Reply

Return to “Lexus RX”