CT200h układ kierowniczy i zawieszenie

Pozostałe problemy występujące w naszych Lexusach
Post Reply
qDanys
Nowy lex user
Model Lexusa: ct200h

CT200h układ kierowniczy i zawieszenie

Post by qDanys »

Witam wszystkich,

Zakupiłem Ct200h produkcja 2017, rejestracja 2018 - ostatni polift. Przebieg ok. 72 000 udokumentowany, ASO itd.
Od razu zauważyłem, że układ kierowniczy działa ciężej niż w obecnej Toyota Corolla (2022), może to być kwestia przyzwyczajenia, ale wydaje mi się jak na Lexusa, że kierownica powinna lżej pracować - szczególnie przy manewrach na parkingu.
Chciałem Państwa prosić o podpowiedź czy samemu mogę coś sprawdzić, czy pozostaje tylko serwis?

Drugie spostrzeżenie, również prawdopodobnie przez przyzwyczajenie do Toyoty, Lexus wydaje się bardziej sztywny i podatny/odczuwalny gdy najedziemy na drobne nierówności na drogach (odczuwalne raczej ze wszystkich 4 kół). To samo odczucie na trybie normalnym i sport.
Czy i w tej kwestii mogę coś samemu sprawdzić?

Trzecia problem - gdzie mogę znaleźć wykaz części do auta? Poszukuje chromu dolnego od zderzaka przedniego, jest lekko pęknięty i chciałbym go wymienić.

Przed zakupem byłem na stacji diagnostycznej, którą sam wybrałem. Osoba, która sprawdzała auto oceniła, że mechanicznie wszystko jest zdecydowanie ok.

Pozdrawiam,
Post Reply

Return to “Pozostałe”