[LS400]zawieszenie
-
- Nowy lex user
- Model Lexusa: Ls400
[LS400]zawieszenie
witam mam problem z zawieszeniem w Ls 400 z 1997 roku. wariuje mi bo raz jest nabity na maxa a innym razem opada i nie pompuje. prosz o rade co to moglo pasc. pozdrawiam i dzieki 

- janasek
- Lex Master
- Model Lexusa: SC 400
Re: zawieszenie
Rozumiem że masz pneuatykę? Wersja przed liftingowa jeszcze?
Z tego co pamiętam to w ukladzie jest pompa hydrauliczna, która pompuje cały układ. Możliwe że raz pompuje a raz nie. Nieszczelności raczej nie ma bo byś wtedy nie mógł w ogóle go napompować i cały czas byłby padnięty.
Pozdro
Z tego co pamiętam to w ukladzie jest pompa hydrauliczna, która pompuje cały układ. Możliwe że raz pompuje a raz nie. Nieszczelności raczej nie ma bo byś wtedy nie mógł w ogóle go napompować i cały czas byłby padnięty.
Pozdro
Last edited by janasek on 15 Feb 2011, o 08:58, edited 1 time in total.
Luxusem jadę... 

-
- Nowy lex user
Witam i dzieki za odpowiedz. Mam pneumatyke i auto jest przed liftingu. Tam jest sprezarka i auto bije na maxa a gdy recznie go poziomuje to nie reaguje na przestawienie czujnika w zadnym kole. Czasami te opuszcza zawieszenie na jednym kole. Pompy hydraulicznej tam nie widac a szczelne jest na maxa. Nawet w serwisie gdy pytalem to rozkladali rece. A czy to moze komputer ma jakis blad ? U mnie nikt nie ma programu by to sprawdzic. Serwis to metoda prob i bledow chce naprawiac . Mechanicy nawet instrukcji nie potrafia przeczytac
dlatego mam problem. Jesli ktos moze mi pomoc to z gory dziekuje. Pozdawiam 

- Ralfx
- Lex Master
- Model Lexusa: GS430
Ciężki temat, jeśli nikt nie miał na forum takich doświadczeń to raczej ciężko będzie usterke określić, skoro nawet mechanicy Twoi nie ogarniają tematu
Skąd jesteś? Może się znajdzie ktoś kto Ci poradzi gdzie się z tym kierować.

-
- Nowy lex user
Hej jestem z gorzowa. Wyglada na to ze to problem z kompem . Widocznie jakis blad zlapal i szaleje z zawieszeniem
-
- Lex Maniak
- Model Lexusa: is200
Re: [LS400]zawieszenie

To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie 2012 klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
To już ostatnie chwile na wzięcie udziału w zlocie klik --> ZLOT Lexus-Forum 2012 <-- klik
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
Witam Gorzowiaka
jeżeli sądzisz że to problem z kompem i błędami to spróbuj podjechać do warsztatu na ul.Koniawskiej, za stacją ORLEN przy firmie CleanerCars... słyszałem że koleś tam jest kumaty i dużo potrafi.
Co do LS to za bardzo Ci nie pomoge bo nie znam auta i nie mam doświadczenia z LSami
pzdr.

Co do LS to za bardzo Ci nie pomoge bo nie znam auta i nie mam doświadczenia z LSami

pzdr.
SC430 '2002
-
- Nowy lex user
Dzieki. Nie wiem czy o tej samej firmie mowimy bo bylem tam ale mlody nie ma programu do lexa. Rece mi opadaja z tym autem. Mam go 3 lata i od roku zaczely sie te problemy ale teraz to juz nie idzie jezdzic. Szukalem pomocy na innych forach ale to widze ze rozwiazuje wiele problemow i ludziska so ok
. Malo kto ma oprogramowanie do LS bo jak wiadomo LEXUS nie udostepnia tego. Pozdro i dzieki za pomoc 

- prosperopro
- Lex Driver
- Model Lexusa: LS400 UCF11
kuzaj sie rozbil przez to ze mu amortyzator pekl
uwazaj nie smigaj szybko 

"Coś co jest teraz jest gorsze niż było"
"Proste sa dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
"samochody sa na benzyne. na olej napedowy jezdza traktory i ciezarowki, a na gazie gotuje sie obiad. tyle w tym temacie."
TOYOTA LEXUS LS400 ®
"Proste sa dla szybkich samochodów a zakręty dla szybkich kierowców"
"samochody sa na benzyne. na olej napedowy jezdza traktory i ciezarowki, a na gazie gotuje sie obiad. tyle w tym temacie."
TOYOTA LEXUS LS400 ®
- forest
- Lex Master
- Model Lexusa: stanced VIP
robert71 czy ten fioletowy LS z "fioletowymi" światłami to czasem nie jest Twój 

SC430 '2002