Is 200 problem z kontrolkami/przekaźnikami
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Is 200 problem z kontrolkami/przekaźnikami
No więc mam problem przedwczoraj po odpaleniu cały czas lekko pali sie kontrolka security,wszystko działa drzwi otwierają sie z kluczyka i wszystko jest tak jak byc powinno,auto odpala jedzie itd.Po wyjęciu kluczyka słychac takie pykanie pod maską w skrzynce bezpieczników i pyka taki czarny przekaźnik mechanik powiedział że od silnika.Jednak to nie koniec problemów wczoraj w trakcie jazdy do mechanika mignęły kierunkowskazy na desce i zapaliły sie kontrolki pomarańczowa od poziomu oleju,czerwona taka z wykrzyknikiem od hamulca ręcznego oraz pomarańczowa bodajże od świateł tylnych i przestał działac obrotomierz oraz wskaźnik pokazujący spalanie.Auto normalnie jedzie odpala itd...miał może już ktoś taki problem???
-
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
Re: Is 200 problem z kontrolkami/przekaźnikami
Kiedys w innym samochodzie mialem takie cuda, nie widy przyczyna urwany przewod masy silnika.
Moze sproboj spiac tam na "krotko" ten przekaznik co to "pyka" niby
Moze sproboj spiac tam na "krotko" ten przekaznik co to "pyka" niby

-
- Lex user
Pyka przekaźnik EFI bodajze taki czarny, po podłączeniu komputera nie byłożadnych błędów ani immo ani silnika, jednak komp nie chciał sie połączyć z deską czy wskaźnikami czy jak to tam sie nazywa, i pół deski mam martwe jak napisałem wcześniej...
- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
stawiam na alternator
-
- Lex user
Hmmm deska od alternatora moze wariować i immo???Co prawda w CRX miałem problem i to chyba tylko jedyny problem elektryczny z przewodami od kopułki do świec i przekaźnikiem pompy paliwa(zimny lut)...tu jednak jest więcej elektryki..A ma może ktoś jakiś schemat elektryczny???
- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
Kolego no nic innego CI nie pozostaje jak wymienić deskę i całą wiązkę, ale zanim to zrobisz to poczytaj trochę, co potrafi się dziać jak pada alternator viewtopic.php?f=38&t=6429.Jarek.K wrote:Hmmm deska od alternatora moze wariować i immo???Co prawda w CRX miałem problem i to chyba tylko jedyny problem elektryczny z przewodami od kopułki do świec i przekaźnikiem pompy paliwa(zimny lut)...tu jednak jest więcej elektryki..A ma może ktoś jakiś schemat elektryczny???
Nie twierdze w 100% ze to alternator ale warto od niego zacząć
-
- Lex user
Troche już poczytałem i niekoniecznie stawiam na alternator ładowanie działa i pokazuje wskaźnik, we wtorek odstawiam do znajomego elektryka...a co jeszcze dziwniejsze już nie pali mi sie kontrolka security na odpalonym silniku...bardziej obstawiam,że coś sie zalało zawilgotniało...zobaczymy
-
- Lex user
Problem rozwiązany...koszt żaden pokryte nalotem bezpieczniki przeczyszczone gniazda bezpieczników i wymienione około 20szt. i problem przestał istnieć wszystko działa na komp. bez błędów.
-
- Lex user
- Model Lexusa: is 200
No i gitara;D
-
- Nowy lex user
Ciekawe czy nie powtórzyło się po naprawie?
Mam też pykanie EFI , niezależnie czy może właśńie w związku z problemach z silnikiem ( nierówna praca, jeszcze nie dojechaliśmy do warsztatu) i rozładowaniem nocnym aku ( alternator albo coś nie wyłączone na noc).
Dopiero co kupiłem ten samochód - druty Alarmu odłączone ,więc chyba coś już się działo i podejrzewali masę ....
Mam też pykanie EFI , niezależnie czy może właśńie w związku z problemach z silnikiem ( nierówna praca, jeszcze nie dojechaliśmy do warsztatu) i rozładowaniem nocnym aku ( alternator albo coś nie wyłączone na noc).
Dopiero co kupiłem ten samochód - druty Alarmu odłączone ,więc chyba coś już się działo i podejrzewali masę ....
Last edited by saabng900 on 9 Jan 2015, o 14:24, edited 1 time in total.