Turbo 2JZ-GE IS300
-
- Lex user
- Model Lexusa: IS200
Turbo 2JZ-GE IS300
Minelo troche czasu od SWAPA z 1GFE NA 2JZ-GE i jednak braklo mocy. Czyli dokladamy turbo do 2JZ. A wiec
Skrzynia zostaje i wtryski podobno wytrzyMaja do okolo 350-400km
I teraz nie wypowiedza sie bardziej doswiadczeni co dokladnie bedzie potrzebne, tylko prosze o nie pisanie zbednych komentarzy ze sie nie oplaca itd.
Wieksza moc silnika wiaze sie z odprezeniem glowicy a ja nie chce tego robic bo prawdopodobnie taka moc wystarczy do samochodu na co dzien
Skrzynia zostaje i wtryski podobno wytrzyMaja do okolo 350-400km
I teraz nie wypowiedza sie bardziej doswiadczeni co dokladnie bedzie potrzebne, tylko prosze o nie pisanie zbednych komentarzy ze sie nie oplaca itd.
Wieksza moc silnika wiaze sie z odprezeniem glowicy a ja nie chce tego robic bo prawdopodobnie taka moc wystarczy do samochodu na co dzien
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Re: Turbo 2JZ-GE IS300
Będziesz potrzebował kolektor wydechowy, turbo, wydech, coś do sterowania np: DET3, dolot, IC np: z supry TT/aristo/ trochę orurowania, może jakiś zaworek blow off.
Silinik w seryjnej konfigurancji powinien wytrzymać 400-450KM ale zawsze zostawiaj sobie margines bezpieczeństawa ponieważ dane z różnych for mogą być nad to optymistyczne. Samo odprężenie jest proste i nie ma się czego obawiać stosujesz zwykłą uszczelkę od GTE tylko do stage 1 jest to niepotrzebne (podobno)
Może o czymś zapomniałem ale wyjdzie w praniu
Silinik w seryjnej konfigurancji powinien wytrzymać 400-450KM ale zawsze zostawiaj sobie margines bezpieczeństawa ponieważ dane z różnych for mogą być nad to optymistyczne. Samo odprężenie jest proste i nie ma się czego obawiać stosujesz zwykłą uszczelkę od GTE tylko do stage 1 jest to niepotrzebne (podobno)
Może o czymś zapomniałem ale wyjdzie w praniu

-
- Lex Master
podsumowując jakieś 10-11kzł
www.gt4serwis.pl 695 13 25 28
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
Chiptuning również DENSO, serwis DPF, EGR i wszystkich funkcji sterownika silnika, pełny serwis mechaniki i elektroniki.
-
- Lex user
A jak najlepiej doprowadzic smarowanie olejem do turbiny ??
- klexus
- Lex Master
- Model Lexusa: GS 300
Z podstawy filtra olejulukaszb24 wrote:A jak najlepiej doprowadzic smarowanie olejem do turbiny ??
-
- Lex user
Jak by ktos mial jakies zbedne graty potrzebne do uturbienie 2JZ to chetnie odkupie
- BeeMiX
- Lex Driver
- Model Lexusa: 97 SC300 Turbo 6spd
Zależy na jakich gratach chcesz to składać. Mnie 10 tyś to kosztowało odświeżenie motoru po awarii
Masz VVTi czy bez ? Jaka skrzynia ?

Masz VVTi czy bez ? Jaka skrzynia ?
-
- Lex user
Jest VVTi skrzynia automat pieciobiegowy
-
- Lex Master
- Model Lexusa: gs
Łojlukaszb24 wrote:Jest VVTi skrzynia automat pieciobiegowy

Co do części używanych to musisz raczej dużo szukać w necie. Jeżeli będziesz zainteresowany to poszukam coolera od aristo albo od supry TT spokojnie któryś z nich starczy do planowanych mocy.
Co do turbinek to raczej preferuje nowe chyba że kupisz jakiegoś populusa firmowego który jak sie zepsuje to tanio będzie można go naprawić/dokupić.
Reszta kwestia szczęścia.
-
- Lex user
Z tego co mi wiadomo to skrzynia do 350km wystracza spokojnie a ja nie chce wyzej ciagnac. Turbo bedzie nowe za dobre pieniadze od Volvo s80 3.0 Turbo ktore wystarcza do 380 km.
Cooler to chyba najmniejszy problem ale jak bys mial w dobrych pieniadzach to oczywiscie sie dogadamy.
Teraz co z ukladem paliwowym ?? podobno trzeba zalozyc pompke walbro 255 ale czy nie bedzie problemu z jej montazem w zbiorniku ??? i czy na pewno seryjne wtryski wytrzymaja do 350 km ???
Cooler to chyba najmniejszy problem ale jak bys mial w dobrych pieniadzach to oczywiscie sie dogadamy.
Teraz co z ukladem paliwowym ?? podobno trzeba zalozyc pompke walbro 255 ale czy nie bedzie problemu z jej montazem w zbiorniku ??? i czy na pewno seryjne wtryski wytrzymaja do 350 km ???