Cześć,
Mam świeżego IS-a z masakrycznie wręcz porysowanymi klamkami z przodu. Kolor niebieski, więc rzuca się to w oczy, aż szlag mnie trafia jak na to patrzę.
Da się to jakoś ładnie rozebrać do malowania, żeby nie mieć później problemów z łuszczeniem się klamki? Chodzi mi o wyjęcie tego ruchomego elementu do otwierania.
Jest sens się w to bawić, czy lepiej poszukać ładnych klamek po anglikach i wymienić całość?
Pozdrawiam
Jakub
[IS 200] Czy da się rozebrać klamkę zewnętrzną?
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
[IS 200] Czy da się rozebrać klamkę zewnętrzną?
Sprzedam graty do IS200/300:
- kanapę tylną bez zagłówków czarna skóra + alkantara (wyprana 99zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- boczki drzwiowe przejściowe (czarna ramka głosników) w czarnej alkantarze (40zł)
- michalm320
- Lex Master
- Model Lexusa: Celica VII
- baniaq
- Lex Maniak
- Model Lexusa: IS200
Re: [IS 200] Czy da się rozebrać klamkę zewnętrzną?
Pewnie dałoby jakiś efekt, ale oddaję auto na lakiernię z okazji malowania zderzaka, więc mogę przy okazji walnąć klamki 

Sprzedam graty do IS200/300:
- kupiec1985
- Lex Driver
- Model Lexusa: IS200 SC
Re: [IS 200] Czy da się rozebrać klamkę zewnętrzną?
da rade bez uszkodzeń rozebrać klamki, każda klamka jest przykręcona do drzwi dwiema śrubami do tego króćce od zamka i klamki zabezpieczone w standardowy sposób plastikami jak w każdym innym aucie, z tyłu trzeba dużo odkręcić elementów aby dostać się do śrub od klamki . jeżeli chcesz je polakierować to tylko demontaż gdyż za mocno są ściśnięte z karoseria by coś tam podłorzyc i lakierować na aucie . trochę zabawy było ale w pół godziny zdemontowałem 4 klamki ze swojego is-a